سخنگوی كارگروه مدیریت بحران كرونا در سینما مطرح كرد:

انتقاد به ادامه فعالیت پروژه های سینمایی و عملكرد خانه سینما

انتقاد به ادامه فعالیت پروژه های سینمایی و عملكرد خانه سینما به گزارش هنر شهر سخنگوی كارگروه مدیریت بحران كرونا در سینما با ابراز نگرانی از شروع برخی پروژه های تصویری در ایام آینده تصریح كرد: با خبر شده ایم برخی از پروژه های تصویری پس از تعطیلات ۵ فروردین تصمیم به ادامه فیلمبرداری دارند و بدتر از آن برخی از پروژه ها هم مقرر است تا پیش تولید خویش را آغاز كنند كه باید گفت وا اسفا!


دانش اقباشاوی - سخنگوی كارگروه مدیریت بحران كرونا در سینما - بعد از ۱۰ روز سكوت خبری در گفتگو با ایسنا درباره تازه ترین اقدامات این كارگروه در ایام اخیر افزود: به علت تعطیلات نوروز برخی تصور كرده اند پس از هفته اول، وضعیت عادی می شود و تصمیم دارند پروژه هایشان را از سر بگیرند، در حالیكه طبق اعلام وزارت بهداشت، اوج شیوع كرونا از تاریخ ۵ تا ۱۵ فروردین خواهد بود. بر همین مبنا و در ادامه دستور ستاد ملی مبازره با كرونا، اكیدا خواهان تعطیلی تمام تجمعات همچون تولیدات تصویری هستیم.
او افزود: در همان روزهای ابتدایی شیوع كرونا بعضی از پروژه های تصویری كار خویش را متوقف كردند و ما هم از تهیه كنندگان و كارگردان هایی كه داوطلبانه برای حفظ سلامت اعضای گروه خود، پروژه هایشان را متوقف كردند، باردیگر قدردانی می نماییم، ولی این خبر را هم داریم كه پروژه های دیگری با فشار شدید تهیه كننده یا مدیران، ناچار به ادامه كار شده اند كه این مورد جای تاسف و پیگیری دارد و ما هم در گزارش مورخ ۲۴ اسفند ماه این پروژه ها را معرفی كردیم.
اقباشاوی با تاكید بر لزوم تعطیلی پروژه های تصویری، این خواسته را كاملا انسانی، عقلانی، قانونی و شرعی دانست و توضیح داد: حفاظت از جان افراد و قطع كردن چرخه انتقال این ویروس مرگبار، تصمیمی كاملا منطقی است و ما همچنان برای حفظ سلامت و جان عوامل صنعت فیلم ایران، خانواده های این اعضا و كلیت جامعه، بر این موضع خود تاكید داریم و در این مدت هم خانواده های اعضا از ادامه كار بعضی از پروژه ها بشدت ابراز نگرانی كرده اند و پیگیر توقف آنها هستند.
این عضو خانه سینما در عین حال تصریح كرد: طبیعتا منظور ما از توقف پروژه ها، برنامه های استودیویی تلویزیونی یا برنامه هایی نظیر اخبار نیست كه بطور قطع چنین برنامه هایی باید ادامه داشته باشد.
وی در ادامه به توضیح قانون كار در زمان حوادث غیر مترقبه ( فورس ماژور) پرداخت و اظهار داشت: بر مبنای قانون كار، در شرایط اضطراری كه جان افراد در خطر است، هر یك از كاركنان می توانند برای حفظ جان خود، كار را ترك كنند بدون اینكه غرامت یا خسارتی بپردازند چونكه آنان حق دارند و در واقع قراردادها می توانند كان لم یكن تلقی گردند. همچنان كه كارفرما هم ملزم به پرداخت دستمزد آنان در مدت تعطیلی كار نیست، بدین سان این وضعیت برای هر دو طرف، بازی دو سر برد است.
اقباشاوی با اشاره به بیانیه این كارگروه كه روز ۲۵ اسفند ماه منتشر و پس از چند ساعت از روی سایت خانه سینما برداشته شد، خاطرنشان كرد: كارگروه مدیریت بحران كرونا در سینما با عنایت به این موارد قانونی و پس از مشورت با چند حقوقدان مسلط و برجسته، روز ۲۵ اسفند ماه اطلاعیه ای منتشر نمود كه بر مبنای آن، به افراد اعلام گردید به پشتوانه قانون كار جمهوری اسلامی در شرایط فورس ماژور و در حالیكه جان شان در خطر قرار دارد، می توانند از مرخصی بدون حقوق استفاده و ترك كار كنند.
سخنگوی كارگروه مدیریت بحران كرونا در سینما اضافه كرد: انتشار این بیانیه در مدت كوتاهی، با استقبال افراد حاضر در پروژه های تصویری رو به رو شد و خاطر آنان را آسوده كرد ولی متاسفانه چند ساعت پس از انتشار آن، آقای همایون اسعدیان، رئیس هیات مدیره خانه سینما، این بیاینه را از خروجی سایت این تشكل برداشت و روز بعد، اطلاعیه ای دیگر منتشر و پس از آن هم با ایسنا گفتگو كرد.
اقباشاوی درباره علل این مورد توضیح داد: تصور ایشان این بود كه در بیانیه ما اعلام شده كارفرمایان در مدت تعطیلی پروژه باید دستمزد اعضا را بپردازند اما اصلا چنین موردی نبود. آقای اسعدیان معتقد بودند این بیانیه تعهداتی بوجود آورده كه خانه سینما نمی تواند به آنها متعهد شود، درحالی كه برداشت ایشان ناشی از تسلط نداشتن به موارد مندرج در قانون كار بود، در صورتیكه اصالت و اعتبار بیانیه های كارگروه ما از حضور بزرگان صنوف اثرگذار سینما و كارشناسی چندین حقوقدان و كارشناس رسمی دادگستری مشاوره نشات می گیرد.
سخنگوی كارگروه مدیریت بحران كرونا در سینما افزود: آقای اسعدیان معتقد بود بیانیه ما سبب تضعیف خانه سینما می شود اما موضع گیری ما نه تنها سبب تضعیف خانه سینما نمی شد، بلكه باعث تقویت ریشه های صنفی آن می شد، چونكه نشان می داد خانه سینما و كارگروهش در یك بزنگاه تاریخی با انتشار این بیانیه به تبع قانون، به نفع جان انسان ها موضع گیری كرده است.
او افزود: ما با این بیانیه به اعضای خود این پیام را دادیم كه نترسید چون قانون از شما حمایت می كند ولی متاسفانه با عملكرد خانه سینما و حذف بیانیه ما و جایگزین كردن بیانیه خودشان، این پیام به اعضا فرستاده شده كه بترسید، چون در پناه قانون و خانه سینما نیستید.
اقیاشاوی بیان اینكه آمادگی مناظره با همایون اسعدیان را دارد، اضافه كرد: ما می توانیم كاملا از بیانیه خود دفاع و ثابت نماییم هیچ مشكل قانونی ندارد و حق طبیعی انسان هاست كه از جان خود مراقبت كنند.
این عضو خانه سینما متذكر شد: موضع ما درباره شرایط اضطراری، به فرمایشات مقام معظم رهبری هم بر می گردد كه اعلام نمودند از همه اعضا و اصناف می خواهیم دستورالعمل های ستاد ملی مبارزه با كرونا را جدی بگیرند گو اینكه به ندرت اتفاق افتاده حرم امامان معصوم و نماز جمعه تعطیل شود ولی برای حفظ جان مردم خود، چنین كرده ایم.
اقباشاوی تصریح كرد: آقای اسعدیان پس از حذف بیانیه ما و جایگزینی بیانیه خودشان، گفت وگویی با ایسنا داشت ولی در این گفتگو به این پرسش پاسخ نداد كه چرا تماس با تهیه كنندگانی را كه پروژه های خویش را متوقف نمی كردند، به تعویق انداختند، در حالیكه ما ۱۸ اسفند ماه اطلاعاتی را درباره ابتلای دو تن از اعضای خود به كرونا به ایشان ارائه كردیم ولی تا روز ۲۴ اسفند ماه كه ناچار به رسانه ای كردن آن شدیم، هیچ اقدامی نكردند.
او افزود: غیر از بیانات مقام معظم رهبری، قانون كار، اعتبار اعضای كارگروه مشورت با ۵ حقوقدان برجسته، ما از حمایت بیشتر از ۲۳ صنف خانه سینما برخورداریم و همه صنوف خواهان توقف پروژه های تصویری هستند. به پشتوانه همه اینها، رفتار خودمحورانه یك فرد را در حذف اطلاعیه ای كه هیچ اشكال قانونی ندارد و تعهدی بی جهت برای خانه سینما ایجاد نكرده، علامت سوال بزرگی در تاریخ فعالیتهای صنفی خانه سینما بوجود آورده است.
دانش اقباشاوی در بخش پایانی این گفتگو، با یادآوری شكل گیری كارگروه مدیریت بحران كرونا در سینما در نیمه دوم اسفند سال ۹۸ اظهار داشت: در آخرین روزهای سال قبل به صورت اتفاقی با نامه خیلی خوب دكتر جمشیدی ـ دبیر ستاد مبارزه با كرونا ـ خطاب به جامعه صنفی تهیه كنندگان سینما رو به رو شدیم كه باعث شادمانی ما شد. با ارتباطاتی كه در وزارت بهداشت داریم، در نامه ای ضمن تقدیر از موضع گیری ایشان درباره پروژه های تصویری، درخواست نگارش نامه ای برای توقف پروژه های سینمایی و تلویزیونی خطاب به وزارت ارشاد، حوزه هنری، صدا و سیما و... را مطرح كردیم و در ادامه هم خواهان برخورد قاطعانه وزارت بهداشت با تهیه كنندگان و مدیرانی شدیم كه پروژه های خویش را متوقف نمی كنند. وزارت بهداشت در گفت وگویی شفاهی از درخواست های قانونی ما استقبال و از بی توجهی بعضی از مدیران و تهیه كنندگان پروژه ها ابراز تاسف كرد.
نامه دبیر ستاد ملی مدیریت كرونا به جامعه صنفی تهیه كنندگان سینما

1399/01/05
13:35:19
5.0 / 5
3184
تگهای خبر: برنامه , تصویر , تهیه كننده , حوزه هنری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۵

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است