برای اكران در هنر و تجربه صورت گرفت؛

رونمایی از یك مستند موسیقایی دیگر، قطار مسیر ۶۰ به دهه ۹۰ رسید

رونمایی از یك مستند موسیقایی دیگر، قطار مسیر ۶۰ به دهه ۹۰ رسید به گزارش هنر شهر مستند قطار مسیر ۶۰ به كارگردانی كتایون جهانگیری در آستانه اكران در گروه سینمایی هنر و تجربه رونمایی گردید.



به گزارش هنر شهر به نقل از مهر، مستند «قطار مسیر ۶۰» چهارمین فیلم مستند در رابطه با تحولات تاریخ معاصر موسیقی ایران، به حساب می آید كه در گروه «هنر و تجربه» روی پرده خواهد رفت. آیین رونمایی از این مستند بامداد امروز یكشنبه ۲ دی ماه با حضور كتایون جهانگیری كارگردان این مستند و تعدادی از علاقه مندان به سینمای مستند در مركز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار گردید.
جهانگیری بعد از نمایش فیلم خود در سخنانی ضمن اشاره به روند پژوهش و ساخت این مستند، اظهار داشت: این مستند در واقع در سال ۹۱ تولید شده است. من تحقیقات روی این مورد را از سال ۸۶ آغاز كردم اما در راه تحقیق به چالش هایی خوردم كه منجر به تعویق ساخت آن شد. حتی در آن سال ها طرح اولیه این مستند هم پسندیده و تصویب گردید اما به ساخت و تولید نرسید تا اینكه با پیگیری هایی كه مسئولان مركز گسترش داشتند، سرانجام با تولید آن موافقت شد. حاصل این پیگیری ها و تحقیقات هم ۲ فیلم شد كه بخش اول مستند «فریاد شد آواز» بود و قسمت دوم آن همین «قطار مسیر ۶۰» است.
وی افزود: نسخه نهایی مستند «قطار مسیر ۶۰» در سال ۹۲ به صورت تدوین شده آماده شد اما به علت تغییر مدیران مركز، كار در آرشیو ماند. سال ۹۴ بود كه فیلم را به گروه «هنر و تجربه» ارائه كردیم و پذیرفته هم شد اما باز هم به اكران نرسید.
جهانگیری با اشاره به توفیقات جشنواره ای مستند «بزم رزم» در سال ۹۵ بیان كرد: اگر موفقیت های آن مستند و بعدها استقبال از اكران آن نبود احیانا هنوز هم فضا برای دیده شدن مستندهایی مانند «قطار مسیر ۶۰» مهیا نمی شد و این فیلم هم كماكان موفق به كسب مجوز اكران نشده بود.
وی توضیح داد: با عنایت به تاریخ ساخت «قطار مسیر ۶۰» قرار بود این مستند پیش از «بزم رزم» در گروه «هنر و تجربه» اكران شود اما این اتفاق نیفتاد. هرچند كه در مجموع خوب است این روزها بستر و مسیری فراهم شده تا مستندهای موسیقایی بیشتر دیده شود.
جهانگیری در ادامه به برخی نقدها نسبت به مستند «قطار مسیر ۶۰» اشاره نمود و توضیح داد: خیلی ها بعد از تماشای این مستند از من پرسیده اند چرا در روایت این مقطع تاریخی سراغ مطرح ترها نرفتی و آدم های دست دوم را برگزیده ای؟ در پاسخ به این دوستان و دیگرانی كه چنین نظری دارند می گویم به نظرم اتفاقا همین ها پرچمداران و دسته اول های موسیقی دهه شصت بوده اند كه بعضی از آنها امروز فراموش شده اند.
وی تاكید كرد: در روایت این سرگذشت به دنبال نظرات بی طرفانه بودم و در تمام مراحل ساخت این مستند تلاش كردم نگاهی همه جانبه به شرایط موسیقی ایران در آن سال ها داشته باشم.
كارگردان «قطار مسیر ۶۰» درباره پرداختن نشدن به خوانندگان مهاجرت كرده به خارج از كشور در سال های بعد از انقلاب در این مستند هم تاكید كرد: این فیلم در بستر تحولات داخل كشور در حال روایت است و به نظر باید روی فعالیت افرادی تمركز می كردیم كه در همین جا مانده و كوشیده اند موسیقی را زنده نگه دارند، آن هم در شرایطی كه عده ای به دنبال حذف كامل بودند. آنها كه به خارج از كشور رفتند طبیعتا با این دشواری ها مواجه نبوده اند و تأثیری در آنچه به دنبال روایت آن بودیم، نداشتند.
جهانگیری در انتها بیان كرد: زمانی مستند «قطار مسیر ۶۰» ساخته می شد هنوز هیچ فیلمی در این حوزه ساخته نشده بود و بنابراین با خط قرمزهای بسیاری مواجه بودیم. الان بستر تغییر كرده اما آن سال خطوط قرمز و ملاحظاتی وجود داشت و با آن دشواری ها این مستند تولید شده است.

1397/10/02
21:01:51
5.0 / 5
3878
تگهای خبر: جشن , جشنواره , سینما , فیلم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است