میراث هنری ایران و قفقاز در فرهنگستان هنر

میراث هنری ایران و قفقاز در فرهنگستان هنر به گزارش هنر شهر « كتیبه های باقی مانده از قفقاز شمالی و جنوبی كه بیشتر متعلق به بناهای مذهبی و از دوره های قاجار و صفوی هستند، خیلی از مفاهیم در چارچوب شعر فارسی و متون اخلاقی عرضه شده یا اطلاعاتی درباره ساخت و تعمیر بنا را نشان می دهند، كه مقرر است در فرهنگستان هنر به نمایش درآیند.»


به گزارش هنر شهر به نقل از ایسنا، مرتضی رضوانفر - عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری - كه در طول چند سال قبل با سفر به قاره های مختلف كتیبه های فارسی باقی مانده روی بناهای تاریخی هر كشور را بررسی كرده، دوشنبه ۱۴ مرداد در نشست تخصصی و نمایشگاه «میراث هنری ایران و قفقاز؛ با تاكید بر كتیبه ها و تزیینات معماری» در فرهنگستان هنر، میراث هنری ایران و قفقاز را بررسی می كند.
او مقرر است درباره پروژه میدانی «میراث مشترك ایران و جهان؛ با تاكید بر كتیبه های فارسی»، كه در چند سال گذشته در كشورهای چین، تانزانیا، كنیا، تركیه، جمهوری آذربایجان، هندوستان، ارمنستان و قفقازِ روسیه، به صورت فردی انجام داده، سخنرانی كند.
وی درباره شیوه تحقیق و بررسی به كارگرفته شده در این پژوهش توضیح داد: شیوه كار، میدانی و اسنادی (كتابخانه ای) است. بیشتر از پنج سال است كه این بررسی شروع شده و سه قاره آسیا، آفریقا و اروپا را شامل می شود. ما از شرق چین در آسیا تا مصر در آفریقا و بعضی كشورهای اروپا آثاری داریم كه تاریخ مشترك ما را با این سرزمین ها نشان داده است و نشست تخصصیِ روز دوشنبه بخشی از این كار بزرگ است كه مربوط به كتیبه ها و تزیینات معماری قفقاز می شود.
این پژوهشگر و مردم شناس هدف از این تحقیق و پژوهش گسترده را معرفی و شناساندن حوزهای ایران فرهنگی دانست و افزود: بهترین سند اثبات حوزه های ایرانِ فرهنگی، همین كتیبه های به زبانِ فارسی است. برای اثبات حضور فرهنگ ایران در سرزمین های مزبور، جدا از جنبه های آیینی كه شامل مراسم مشترك مانند نوروز، سده، مهرگان، چله و بعضی دیگر از جشن های ایرانی است، "زبان فارسی"، مهم ترین و پررنگ ترین عنصرِ بلامنازع، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد كه این سند در شكل كتیبه های سنگی با اشعار شاعران نامی ایرانی، كتیبه های اطلاع رسانی و تزیین بناها وجود دارد؛ آثاری كه بهترین سند برای حضور فرهنگ ایران و ایرانی و خدمات جامعه ایرانی در جهان است.
رضوانفر با بیان این كه علاوه بر كتیبه های ساسانی كه در قفقاز شناسایی شده اند، بیشترین آثار به جامانده در قفقاز شمالی و جنوبی متعلق به بناهای مذهبی و مربوط به دوره های صفویه و قاجاری است، افزود: در این كتیبه ها خیلی از مفاهیم در چارچوب شعر فارسی و متون اخلاقی عرضه شده یا اطلاعاتی درباره ساخت و تعمیر بنا بیان شده است.
به گزارش روابط عمومی فرهنگستان هنر، نشست تخصصی «میراث هنری ایران و قفقاز با تاكید بر كتیبه های فارسی»، دوشنبه ۱۴ مرداد، ساعت ۱۰: ۳۰ تا ۱۲ در سالن همایش های فرهنگستان هنر برگزار می گردد. بعد از این نشست، نمایشگاهی كه به صورت تابلوهای پژوهشی عرضه شده و غالباً حاوی تصویر بنا و كتیبه ها، قرائتِ متن كتیبه ها و اطلاعاتی مختصر درباره محتوای آنهاست، در مؤسسه فرهنگی، هنری و پژوهشی صبا (گالری لرزاده) گشایش می یابد.
علاقه مندان برای حضور در این جلسه و بازدید از نمایشگاه آثار می توانند به نشانی خیابان ولیعصر، پایین تر از تقاطع طالقانی، شماره ۱۵۵۲، فرهنگستان هنر، طبقه سوم، سالن همایش ها رجوع كنند.





1398/05/13
20:00:47
5.0 / 5
3954
تگهای خبر: تصویر , جشن , خدمات , خیابان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۲
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است