در گفت وگو با هنر شهر مطرح شد:

بلاتكلیفی صوت و تصویر فراگیر به روایت یك مدیر سینمایی

بلاتكلیفی صوت و تصویر فراگیر به روایت یك مدیر سینمایی به گزارش هنر شهر معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی با تاكید بر اینكه مسئولیت صدور مجوز برای تولید و نمایش آثاری كه در سیمای جمهوری اسلامی پخش نمی شوند بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، اظهار داشت: وضعیت صوت و تصویر فراگیر تا تعیین تعریف و ارائه مصداق دقیق از طرف شورای عالی فضای مجازی، بلاتكلیف است.


محمد مهدی طباطبایی نژاد در گفت وگویی با ایسنا در پاسخ به اینكه تكلیف تولیدات شبكه نمایش خانگی باتوجه به بخشنامه رئیس قوه قضاییه در خصوص اینكه صدور مجوز و تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر بر عهده سازمان صدا و سیماست، چه خواهد شد؟ بیان كرد: بطور طبیعی تمام محصولات این شبكه همچون سریال های شبكه نمایش خانگی مجوز خودرا از سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می گیرند ولی آنچه بتازگی انتشار یافته نامه و موضوع تازه ای نیست. بر طبق این بخشنامه به مراجع قضایی ابلاغ گردیده كه صوت و تصویر فراگیر در حوزه تصمیم گیری ساترا ( سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات صورت و تصویر فراگیر) است و ما هم در این زمینه بحثی نداریم چون محل بحث ما همین تعریف صوت و تصویر فراگیر است تا بر طبق آن مشخص شود VODها در چه تعریفی گنجانده می شوند.
او اضافه كرد: این بخشنامه دو نكته دارد؛ اول اینكه درباره زیرساخت پلت فرم های صوت و تصویر فراگیر است و ارتباطی به مجوز و تولید و محتوا ندارد كه همه در اختیار وزارت ارشاد است. نكته دوم هم اختلاف بین ما (وزارت ارشاد) و قوه قضاییه و صدا و سیما است كه باید شورای عالی فضای مجازی آنرا حل كند.
طباطبایی نژاد با اشاره به اینكه «اختلاف ما همچنان بر سر مصداق صوت و تصویر فراگیر باقی است» افزود: ما معتقدیم VOD ها مشمول صوت و تصویر فراگیر نمی شوند، چون مركز ملی فضای مجازی یك تعریف مقدماتی دارد كه صوت و تصویر فراگیر باید دارای دو خاصیت باشد؛ یكی اینكه كنداكتور روزانه داشته باشد و دیگر اینكه كاربر آن غیرقابل شناسایی باشد. در صورتیكه از نظر ما VOD ها، هم كنداكتور روزانه ندارند و هم كاربَرشان قابل شناسایی است. پس مصداق آنچه عنوان شده نیستند ولی چون این مساله باید به تصویب شورای عالی فضای مجازی بعنوان یك مرجع قانونی برسد، این مسئله تا تعیین مصداق دقیق صوت و تصویر فراگیر بلاتكلیف است.
معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی اشاره كرد: با این وجود هر تصمیمی گرفته شود، مسئله تولید محتوا و صدور مجوز تولید و نمایش برای شبكه نمایش خانگی بر طبق مصوبه های گوناگون قانونی در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. در واقع قانون موكدا گفته است كه سازمان صدا و سیما فقط برای آثاری كه از سیمای جمهوری اسلامی پخش می شوند، نیازی به مجوز وزارت ارشاد ندارد ولی هر فیلم و سریالی خارج از سیما، بخواهد پخش شود باید برای محتوایش از وزارت ارشاد مجوز بگیرد، یعنی ممكنست مجوز پلت فرم و زیرساخت نمایش را از ساترا بگیرند اما تولید محتوا مشخصا برعهده ارشاد است.
به گزارش هنر شهر به نقل از ایسنا در این زمینه نگرانی هایی وجود دارد مبنی براینكه اگر صوت و تصویر فراگیر شامل VOD ها شود، آن وقت نمایش بعضی از محصولات شبكه نمایش خانگی مثل سریال هایی كه تولیدشان در این سال ها رونق زیادی گرفته و بگفته برخی كارشناسان سبب گرایش كمتر مردم به سریال های ماهواره ای شده گرفتار مشكلاتی در پخش شوند. مثلا نظارت های تازه از طرف صدا و سیما بر آنچه در VOD ها بارگذاری می شود، اعمال شود كه در نهایت ممكنست منجر به كاهش تولیدات شبكه نمایش خانگی شود و نیز ممكنست بازار عرضه محصولات بر روی DVD را داغ كند كه باتوجه به گرانی این نوع ارائه محصول می تواند به كاهش مخاطب منتهی شود.
در این باره طباطبایی نژاد ضمن تایید این نگرانی ها اظهار داشت: ممكنست چنین ناهماهنگی هایی موقع نمایش محصول ایجاد شود و این اشكالی است كه شرایط را نامفهوم می كند.







منبع:

1398/11/02
14:44:34
5.0 / 5
4025
تگهای خبر: تصویر , سریال , سینما , شبكه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است