موسیقی زرتشتی را بشناسید

موسیقی زرتشتی را بشناسید به گزارش هنر شهر، سومین نشست پژوهشی شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران _ منطقه ۵ با حضور محمدعلی مرآتی (دبیر جشنواره) و آریابرزن غیبی (پژوهشگر عرصه موسیقی) برگزار گردید.


به گزارش هنر شهر به نقل از ستاد خبری شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، سومین نشست پژوهشی شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران بامداد جمعه ۲۳ تیرماه با مبحث «بررسی موسیقی زرتشتیان یزد و کرمان» در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان برگزار گردید.
محمدعلی مرآتی در شروع نشست اظهار داشت: موسیقی زرتشتی نوعی موسیقی آیینی است که در طول تاریخ تغییر کرده و خویش را با موسیقی های همجوار تطبیق داده است.
در ادامه آریابرزن غیبی (پژوهشگر موسیقی) به دسته بندی موسیقی قوم زرتشت در کرمان و یزد پرداخت.
او اظهار داشت: برپایه دسته بندی موسیقی زرتشتی به انواع گاتهاخوانی، اوستاخوانی، مراسم خوانی (مراسم ساز و گِشت، مراسم چَک و دولِه، مراسم شمع و لَنگری) تقسیم می شود.
این پژوهشگر اضافه کرد: یکی دیگر از کاربردهای موسیقی اجرای موسیقی در راه حرکت موبدان است که کارکرد اطلاع رسانی و خبررسانی دارد.
غیبی اظهار داشت: بحث دیگر ترانه های دینی زرتشتیان است که موسیقی ها اکثرا ساده و در دورهمی های آنها با نواختن ساز کوبه ای و همراهی مخاطبان با نوازنده صورت می گیرد. اکثرا اجرای موسیقی توسط بانوان صورت می گیرد و ترانه ها به زبان دری (زبان زرتشتیان) است.
این پژوهشگر بیان نمود: ایجاد شادی و حس خوشحالی، اعلام خبر، برقراری ارتباط، اعتباربخشی به دین، تثبیت باورهای دینی و هویت بخشی از مهم ترین کارکردهای موسیقی در جامعه زرتشتیان ایران است.
او ضمن اشاره به سازهای جامعه زرتشتی مطرح کرد: سازهای اربونه، دپ، دف و سرنا بیشترین کاربرد را در موسیقی زرتشتیان دارد.
بخش منطقه ای شانزدهمین جشنواره موسیقی نواحی ایران، در دو بخش «نشست های پژوهشی» و «اجراهای صحنه ای» به دبیری محمدعلی مرآتی و در یک گستره ملی به همت دفترموسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران و با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد استانهای سراسر کشور به صورت غیررقابتی، طی روزهای ششم الی بیست و سوم تیر ماه به میزبانی ۵ استان گلستان (۶ الی ۸ تیر)، چهارمحال و بختیاری (۱۰ تا ۱۲ تیر)، آذربایجان شرقی (۱۴ تا ۱۶ تیر)، کرمانشاه (۱۷ تا ۱۹ تیر) و کرمان (۲۱ تا ۲۳ تیر) درحال برگزاری است.




منبع:

1402/04/23
16:58:59
0.0 / 5
274
تگهای خبر: پژوهش , جشن , جشنواره , دبیر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است