با تصاویر جدید سریال ببینید؛

سرزمین مادری و ستاره هایی در قاب سیما

سرزمین مادری و ستاره هایی در قاب سیما به گزارش هنر شهر، سریال سرزمین مادری در همین 5 قسمت توانسته است مخاطب خویش را جذب کرده و پای قصه ای که تعریف می کند، بنشاند.


خبرگزاری مهر- گروه هنر- عطیه موذن: پخش سریال «سرزمین مادری» به هفته سوم رسید و می توان به جرات گفت اینروزها یکی از شاخص ترین آثار نمایشی میان مجموعه های تلویزنی و حتی سریال های شبکه نمایش خانگی است. سریالی که ساخت و پخش اولیه آن به یک دهه پیش برمی گردد و بیم آن می رفت که پس از یک دهه به سبب کهنه شدن قصه ها و حتی فضای بصری و ساختاری مخاطب نتواند با آن ارتباط بگیرد. «سرزمین مادری» یا «سرزمین کهن» بااینکه ۱۰ سال پیش با حواشی فراوانی روبه رو بود ولی حالا با حضور بازیگران چهره ای که دارد احتمالاً جزو آخرین مجموعه های تلویزیونی باشد که توانسته است این همه ستاره در دل خود جمع آوری کند. این سریال بااینکه ناگهانی به پخش تلویزیونی رسید اما اینروزها تلویزیون با تیزرهای مختلفی نسبت به آن اطلاع رسانی می کند و حتی بیلبوردهایی در شهر را هم به آن مختص کرده است تا شاید همه این سالهای توقیف را جبران کرده باشد. با گذشت ۵ قسمت از این سریال نگاهی داریم به این مجموعه و بازیگرانی که تا حالا در آن معرفی شده اند.
قصه؛ بازگشت به درام های مخاطب پسند با اهمیت ترین مولفه ای که می تواند مخاطب را درگیر یک اثر نمایشی کند فارغ از بازیگران و چهره هایی که در آن به ایفای نقش می پردازند و حتی رنگ و لعاب و فضای تصویری، قصه است. قصه و داستانی که هرچقدر درست تر تعریف شود و شخصیت ها و موقعیت ها را بهتر معرفی نماید مخاطب را بیشتر همراه می کند. داستان «سرزمین مادری» از ایران دهه ۲۰ می گوید. از شرایط سیاسی و اجتماعی و گروهک هایی که به تدریج برخی شان معرفی می گردند. نقش اصلی قصه به عهده رهی پسر بچه ای است که در طول چند دهه مقرر است این شرایط تاریخی و سیاسی و اجتماعی و تحولات دوران را از دید او ببینیم. شروع قصه هم با بمباران نیروهای متفقین است که در یک روستا منجر به ویرانی های فراوان می شود و از دل این ویرانی ها و از زیر آوار رهی بیرون کشیده می شود. نویسنده این سریال علیرضا طالب زاده است که بااینکه این سال ها کمتر دست به نگارش سریال زده است و کمتر اثری از او شاهد بودیم اما قسمتی از با اهمیت ترین فیلمنامه های تلویزیونی در کارنامه او قرار دارد. سریال «در پناه تو» که یکی از درام های خاطره انگیز تلویزیون است توسط او به نگارش درآمده است و در دهه ۸۰ هم فیلمنامه سریال «صاحبدلان» از آثار شاخص او شمرده می شود. سریال های تاریخی جذاب تلویزیون که بتواند به عنوان آثار شاخصی برای امروز محسوب شود عمدتاً به دهه ۸۰ برمی گردد، از «مدار صفر درجه» حسن فتحی تا «در چشم باد» مسعود جعفری جوزانی و «کیف انگلیسی» ضیاءالدین دری که هر یک دهه های پیش از انقلاب را با نگاهی و از زاویه ای پرداخته اند. دهه ۹۰ سردمدار سخت سریال های تاریخ معاصر جلیل سامان بوده است و در کنار این کارگردانان قصه ها و سریال های زیادی درباره ی این دهه ها تولید شده است که قصه هایشان کمتر توانست مخاطب جذب نماید و به عنوان آثار طلایی کارنامه سیما در ذهن مخاطب ماندگار شود.
کارگردانی؛ گرداوردی یک تیم حرفه ای کمال تبریزی سالهای اخیر در سینما بیشتر فعال بوده است و البته که تجربه های این سالهای او چندان هم به مذاق علاقه مندانش خوش نیامده است. با اینحال «سرزمین مادری» یک دفعه دیگر می تواند یادآور آثار خوش ساخت این کارگردان سینما و تلویزیون باشد. وی در این مجموعه فضاسازی خوبی از ایران دهه ۲۰ دارد که می تواند مخاطب امروز را پس از یک دهه هنوز پای سریال بنشاند. نام سیدجمال سیدحاتمی به عنوان کارگردان دوم این مجموعه آمده است که این سال ها در مقام کارگردان سینما و تلویزیون آثار مستقلی را به تولید رسانده است. کار مهم تبریزی در این سریال هم بهره گیری از بازیگران شناخته شده و چهره است و هم بازیگرانی که در زمان حضور در این سریال و در نقش های فرعی هنوز برای مخاطب شناخته شده نبودند و امروز برخی شان نقش اول های یک فیلم و سریال هستند. فضاسازی و نوع تصاویر سریال از دوران پیش از انقلاب نیز بااینکه با ضعف هایی هم راه است اما آنقدر نیست که مخاطب را پس بزند و حتی به عنوان گاف در رسانه های اجتماعی بازنشر شود. خصوصاً که این سریال یک اثر در رده سریال های الف فاخر تلویزیون شمرده می شود و تیم بزرگی از دستیاران در هر بخش آنرا همراهی کرده اند. ساخت خود سریال چند سالی طول کشید و انرژی مضاعفی را می طلبید. فرآیند ساخت و پخش سریال هم آنقدرها به طول کشید که پانته آ پناهی ها منشی صحنه این سریال که زمانی یکی از حرفه ای های حوزه خود بوده است اینروزها در حوزه بازیگری فعالیت دارد. حال باید دید این سریال در ادامه هم می تواند مخاطبش را جذب نماید و با همین دست فرمان او را پای قصه هایش نگه دارد یا خیر.
بازیگری؛ از چهره ها تا استعدادها «سرزمین مادری» پر ستاره ترین سریال این سالهای تلویزیون است. از بازیگران چهره ای مثل شهاب حسینی تا چهره هایی که امروز ستاره شده اند مثل جواد عزتی یا بازیگرانی که این سال ها چهره های فیلم های سینمایی و سریال های پر طمطراق شبکه نمایش خانگی شده اند مثل امیر آقایی، محسن تنابنده و خود علی شادمان در این اثر حضور دارند. بازیگرانی که بااینکه در تلویزیون چهره شدند اما این سال ها در تلویزیون حضور نداشته اند. زنده یاد پرویز پورحسینی و برخی دیگر از هنرمندان پیشکسوت هم آخرین حضورشان در این اثر است. بازی بازیگران برخلاف برخی سریال های تاریخی که نقش ها باورپذیری خودرا از دست می دهد و با اغراق هم راه است، کشش و گیرایی لازم را دارد و از همین چند قسمت اول مخاطب را همراه کرده است.


منبع:

1402/07/28
18:32:18
0.0 / 5
300
تگهای خبر: بازیگر , تصویر , سریال , سینما
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است