در یك نشست مشترك مطرح شد؛

روایت مدیران از رونق گیشه ها

روایت مدیران از رونق گیشه ها به گزارش هنر شهر، مدیران سازمان سینمایی در نشست مشترکی با مدیران حوزه هنری و سازمان سینمایی سوره، بر عبور سینمای ایران از دوره نابودی، تاکید نمودند.



به گزارش هنر شهر به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی سوره، محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی به همراه تعدادی از مدیران و معاونان سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری، حمیدرضا جعفریان رییس سازمان سینمایی سوره و تعدادی از مدیران این سازمان دیدار کردند.
در این دیدار صمیمی، رؤسا و مدیران ۲ سازمان با تأکید بر هماهنگی و هم افزایی این ۲ نهاد برای همکاریهای متقابل در امتداد اعتلای آثار انقلاب و دفاع مقدس اعلام آمادگی کردند.
سیدامیر جاوید دستیار رییس حوزه هنری ابتدای این جلسه بیان کرد: امیدواریم که این جلسه ها و به طبع آن گفتگوی هایی که شکل می گیرد، منشأ خیر و برکت برای هم ما باشد و به طبع آن هم افزایی های مؤثری شکل بگیرد، تا منجر به همکاریهای بزرگ و راهبردی شود.
محمد ساسان مدیر مرکز تولیدات سینمایی سوره در ابتدا ضمن اظهار امیدواری به تعامل بیشتر با سازمان سینمایی، با اشاره به پنج اثری که این سازمان برای چهل ودومین جشنواره بین المللی فیلم فجر آماده می کند، بیان کرد: ما همیشه کوشیدیم جریان تولیدات خودرا با هدف تقویت و هم افزایی در جشنواره فجر پیش ببریم. حدودا امسال تمام آثار ما علاوه بر این که در امتداد پرداختن به زندگی قهرمانان میهن بوده، بصورت مشارکتی با سازمان های همکار همچون بنیاد سینمایی فارابی تعریف شده و اتفاقات خوبی دراین زمینه رخ داده است که امیدواریم در جشنواره ۱۴۰۲ به خوبی مورد توجه قرار گیرد.
سجاد نوروزی مدیر پردیس سینمایی آزادی نیز ضمن اشاره به ناکامی جریان معاند برای تعطیلی فرهنگ و هنر در سال گذشته، از دوران پُررونق این روزهای سینمای ایران سخن گفت و بر حفظ و استمرار این اتفاق فرخنده و مبارک ضمن توجه به آثار اندیشه محور و باارزش تاکید نمود.
وی همین طور از برخی رقابت های کاذب و ناسالم که بعضاً ممکنست فضای راهبردی را خدشه دار کند و یا به جنگ و جدال کشیده شود، گلایه نمود و تصریح کرد نباید حاکمیت محتوایی در صنعت سینما در طولانی مدت با غلبه ژانر کمدی تضعیف شود و این وظیفه مهم بر دوش سازمان سینمایی و شورای صنفی است.
همچنین در این جلسه امیر مهریزدان مدیر مرکز مستند سوره از اختصاص بودجه های محدود برای ساخت آثار مستند سخن گفت و عنوان کرد: نیاز داریم در این خصوص بازبینی و فکر اساسی صورت پذیرد.
وی همین طور از توجه به پیشکسوتان حوزه مستند، فراهم کردن سازوکاری مناسب برای ساخت آثاری با موضوع جنایات وحشیانه صهیونیست ها در غزه و مشکلاتی که برای دریافت پروانه ساخت و نمایش آثار در عرضه بر بستر پلت فرم ها وجود دارد، سخن گفت.
محمدجواد موحد مدیر باشگاه فیلم سوره نیز در این جلسه از مصائب فیلمسازان کوتاه برای بیمه، عضویت در صنف و لزوم اهتمام سازمان سینمایی برای هموارسازی ورود فیلمسازان جوان و متعهد به جریان انقلاب اسلامی به فضای حرفه ای سینمای ایران سخن گفت.
همچنین محمدمهدی روحی معاون حقوقی و امور مجامع سازمان سینمایی سوره درباره ی شکافی که میان دستگاه های حاکمیتی نظیر اداره امور مالیاتی و تامین اجتماعی با صنعت سینما وجود دارد، صحبت و بر این مساله اصرار کرد که باید کارگروهی برای این مساله تشکیل گردد تا بیمه دست اندرکاران سینما به درستی پیگیری شود.
الهه طه ئی مدیر مرکز بین الملل سوره نیز از کمبود پخش کنندگان بین المللی برای معرفی آثار ایرانی در بازارهای مختلف سخن گفت و یوسف منصوری دبیر جشنواره فیلم ۱۰۰ نیز از لزوم هم افزایی بیشتر ۲ نهاد برای جذب استعدادها باتوجه به پتانسیل های موجود به اشتراک گذاشتن توانایی ها حرف زد.
در ادامه این جلسه حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی با اشاره به اتفاقات سال قبل در فضای اجتماعی کشور، بیان کرد: سال قبل در این ایام، همکاران ما در عرصه هنری پیگیر راه اندازی چرخه اکران فیلم ها بودند در صورتیکه عده ای به ما می گفتند اقدامی نکنید چونکه سینما تمام شده است. پیشنهاد عده دیگر این بود که اگر می خواهید به عنوان دولت چراغ سینما را روشن نگه دارید، پول بیاورید و فیلم ها را اکران کنید. در اکران عید نوروز هم بسیار از فیلمسازان راضی نشدند آثارشان را اکران کنند اما در نهایت فیلم «فسیل» را به اکران آوردیم و نتایج درخشانی داشت. حالا در شرایطی هستیم که می گوئیم سینما رونق دارد و خداراشکر از دوره نابودی سینما گذر کردیم. در عین حال برای تحقق امر سینمای انقلاب به جراحی هایی نیاز داریم. این تغییرات نیازمند عبور از یک دوره گذار بود که پای آن ایستاده ایم اما جریان اصلاح محتوای سینمای ایران نیازمند همیاری و همراهی همه نهادهای فرهنگی و انقلابی است و ما در این راه دست یاری به سمت حوزه هنری دراز می نماییم.
وی در ادامه سخنان خود در پاسخ به پرسش هایی درباره ی شرایط صدور پروانه نمایش برای عرضه آثار کوتاه و مستند در پلت فرم ها، بیمه فیلمسازان فیلم کوتاه و مستندساز و همین طور شرایط گرفتن پروانه تهیه کنندگی کار اول سینمایی توضیحاتی را ارائه داد.
محمد حمیدی مقدم مدیر مرکز گسترش و تجربی نیز در ادامه این جلسه ضمن تشکر از مدیران سازمان سینمایی سوره و سایر ارگان های جبهه انقلاب برای گذر موفقیت آمیز از سال سخت و پُرچالش ۱۴۰۱، به جایگاه مهم تلویزیون در عرضه مستند و اهمیت این فضا و همین طور کوشش برای ایجاد انگیزه در مستندسازان برای ادامه مسیر آنها اشاره نمود.
وی همین طور به نخستین تولید مشترک مرکز گسترش و مرکز مستند سوره یعنی مستند «بلاگر» و همین طور به نیاز گفت و گو در مراکز و همراهی مرکز گسترش در روند جشنواره هایی مانند جشنواره فیلم ۱۰۰ اشاره نمود که نهادهای مختلف بتوانند از فضاهای موجود بهترین استفاده را کنند.
قادر آشنا معاون توسعه فناوری و اطلاعات سازمان سینمایی نیز به زیر ساخت های حوزه هنری برای ساخت سالن سینما و کمک کردن به صنعت سینما و همین طور استفاده از ظرفیتهای موجود در عرصه پژوهش اشاره نمود.
در ادامه این جلسه، حمیدرضا جعفریان رییس سازمان سینمایی سوره نیز با اشاره به این که سازمان سینمایی سوره از دوره ی جدید وزارت ارشاد و سازمان سینمایی بنای هم افزایی و همکاری داشته اند، عنوان کرد: در همه حوزه ها شامل تولید فیلم های سینمایی، مستند، فیلم کوتاه و… تعامل خوبی شکل گرفته است و بطور ویژه از آقای زین العابدین رییس بنیاد سینمایی فارابی تشکر می کنم که در دوره ی جدید مدیریت ایشان همکاری خوبی را باهم شروع کردیم اما در عین حال سطح توقع از تفاهم ۲ نهاد بالادستی، همکاریهای کلان تر و اساسی تری است که تا امروز آنطور که انتظار میرفت، محقق نشده است. پس فرصت هست باید برای سینمای انقلاب کوشش کرد.
وی تصریح کرد: حوزه هنری در عرصه ساخت سالن سینما در قالب طرح توسعه سینماها، در ۳ سال قبل حدودا از ۱۰۰ پرده سینما به ۲۲۰ پرده رسیده که اضافه شدن ۱۲۰ پرده سینما حدود ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه داشته که سهم دولت از این مقدار کمتر از ۱۰ میلیارد تومان بوده است. امروز در آستانه شروع فاز سوم طرح توسعه سینماهای حوزه هنری هستیم که مبتنی بر مجتمع های چندمنظوره خانواده محور پیش می روند، این شرایط حمایت اساسی تر ارشاد را می طلبد.
رئیس سازمان سینمایی سوره درباره ی توسعه صنعت انیمیشن نیز مطرح کرد: تمرکز ما در عرصه هنری این است که حداقل سالی یک انیمیشن سینمایی تولید و اکران نماییم. برنامه ما این است که برای مخاطبان آینده یعنی کودکان سرمایه گذاری ویژه ای نماییم و انتظار از وزارت ارشاد و سازمان سینمایی این است که به سبب اهمیت این ژانر برای مخاطب کودک و نوجوان، اهتمام ویژه ای صورت پذیرد تا یک بازی بزرگ رقم بخورد. پس امید داریم مشارکت های خیلی جدی تری میان حوزه هنری و سازمان سینمایی ارشاد اتفاق بیفتد تا فرصتی را که در این سال ها از بین رفته است، جبران شود. این هدف گذاری های بلندمدت نیازمند یک طراحی بلندمدت است که به یک همکاری گسترده منجر شود و امیدوار هستم با جلسات بیشتر این نوع همکاری ها به نتیجه برسد.
در ادامه این جلسه محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی با عرض تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س) بیان کرد: در ابتدا از خانم پروانه معصومی یادی نماییم که پس از انقلاب جانانه پای این انقلاب ایستاد و مقاومت کرد و به یک خودسازی رسید که شبیه وی در سینمای ایران کم داشتیم.
وی اضافه کرد: ما در طول این مدت با خیلی از سازمان ها و ارگان ها دیدار داشتیم و الان به خدمت دوستان سازمان سینمایی سوره رسیدیم. در این دوره ی جدید باید همه دستگاه های انقلابی دور هم جمع شوند و برای حوزه های مختلف فرهنگی و خصوصاً حوزه سینما سیاستگذاری کنند. ما در صداوسیما، بنیاد روایت فتح، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سایر نهادها حضور داشتیم و صحبت های آنها را شنیدیم و تا جایی که امکانپذیر بود برای آنها برنامه ریزی کردیم و اتفاقات خوبی هم در این راه افتاد. می توان گفت جلساتی که در سالهای قبل برگزار گردید، منجر به ایجاد تولیدات مشترک در بنیاد سینمایی فارابی شد. در حقیقت به برکت آن جلسات، نهادهای مختلف بدون وجه تمایزی دور هم جمع شدند و برای یک هدف مشترک با یکدیگر همکاری کردند. امروز موفقیت جریان انقلاب و سینمای متعهد آرزوی همه ماست.
رئیس سازمان سینمایی افزود: فرصت بسیار بسیار اندک است و باید به خوبی از آن بهره برد. باوجود این که ۲ سال بحرانی را پشت سر گذاشتیم، من خدا را شکر می کنم که اتفاقات بسیار خوبی در این ۲ سال رقم خورد. شاید بتوان گفت هیچ دوره ای را دوستان در عرصه فرهنگ و هنر مانند این ۲ سال اخیر تجربه نکرده باشند. اگر همگرایی و همدلی دستگاه های فرهنگی نبود، شاید موفق نمی شدیم.
وی تصریح کرد: جریان فرهنگی در سال گذشته، نمره قابل قبولی گرفته است؛ همکاران ما در عرصه هنری، اوج، صداوسیما، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و سایر دستگاهها کنار هم قرار گرفتند تا نظام فرهنگی را که عهده ای تلاش می کردند آنرا متلاشی کنند، متحدتر شود.
خزاعی با اشاره به برکات اتفاقات سال قبل بیان کرد: الان که به ماجراهای سال قبل نگاه می نماییم، یک همگرایی می بینم، آقای آذرپندار می گفت جشنواره فیلم کوتاه هیچوقت در حیطه بچه های انقلابی تعریف نمی شد، امروز مخاطبان و فیلمسازان ما بچه های انقلاب هستند و می توان گفت این همگرایی موجب شد خیلی از جریاناتی که از سیاست های اصلی کشور فاصله گرفته بودند، باردیگر دور هم جمع شوند و باید یاد بگیریم که بهر دلیلی عقب نشینی نکنیم تا کسی فرصت نکند از آن سواستفاده کند. اگر این همین همدلی و همگرایی باشد، موفقیت های بزرگی را رقم خواهیم زد.
وی با اعلان اینکه به اذعان خیلی از دوستان مرجعیت به سازمان سینمایی برگشته است، اظهار داشت: شاید در سالهای قبل تصمیم گیری های کلان در صنوف و نهادهای دیگر اتفاق می افتاد اما امروز خوشبختانه سازمان سینمایی در رأس است. ناگفته نماند که صنوف و اشخاص حقیقی حذف نشدند، بلکه در یک هم گرایی نقش خودرا ایفا می کنند. بعد از ۲۰ سال در کارگروه های تخصصی بخشنامه پروانه ساخت مورد تجدیدنظر قرار گرفت و در صورت تصویب اختیارات خوبی در اختیار نهادها قرار می گیرد.
رئیس سازمان سینمایی با اشاره به علاقه مندی خود جهت راه اندازی چرخه صنعت انیمیشن در کشور مطرح کرد: بودجه سازمان سینمایی دراین زمینه محدود است و برای رسیدن به این هدف باید از سایر نهادها کمک بگیریم. همین طور بحث توسعه سینماها به کمک همه نهادها در حال انجام می باشد. یکی از اهداف ما این بود که در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر سینما بسازیم که خوشبختانه سازمان سینمایی سوره حوزه هنری متولی این کار شد؛ جایی که محل امید بچه های انقلاب است. فصل مشترکی بین دستگاه های انقلابی و حوزه هنری شروع شده است که در این فرصت کم باید تلاش نماییم این جریان تقویت شود.
خزاعی در ادامه صحبت های خود عنوان کرد: برخی دوستان به ما می گفتند که سینما نابود شده اما امروز خوشبختانه سینما و اقتصادش رونق پیدا کرده است. در حقیقت سینمای ایران در عرصه اقتصاد، احیای مخاطب و زنده نگه داشتن آن و ارتباط مخاطب با سینما موفق عمل کرده است. ناگفته نماند که لطف خدا هم شامل حال ما شد و به همت همکاران خود در سازمان سینمایی توانستیم اتفاقات سال قبل را پشت سر بگذاریم.
وی مطرح کرد: من دیگر نگران اقتصاد سینما نیستم. برای سال بعد چند فیلم پُرفروش را پیش بینی کردیم و امسال هم پیش بینی ما در عرصه فروش هزار میلیارد تومان است که تصور می نماییم رکوردهای مختلفی بزنیم. این مساله باید به فیلم های انقلابی و جریان فیلم های دفاع مقدس تسری پیدا کند. به همین دلیل طرحی را در شواری عالی سینما به تصویب رساندیم و منتظر تصویب آن از طرف دولت هستیم. اگر این اتفاق رخ بدهد، جریان گفتمان سینما عوض خواهد شد.
خزاعی اظهار داشت: فراموش نکنیم که همه کارایی محصولات فرهنگی در عرصه سینما نیست. خیلی از فیلم ها در سینما موفق نشدند اما در نمایش خانگی و یا تلویزیون انتقال پیام را انجام داده و بازخوردهای بسیار خوبی از مخاطبان گرفتند. اینروزها که کارکرد اقتصاد در رسانه ها زیاد شده و تصور این است که هر فیلمی در گیشه نفروشد، شکست خورده، اشتباه است. من از فیلمسازان انقلابی می خواهم پای اثرشان بایستند و تنها به اکران در سینما بسنده نکنند. ناگفته نماند که همه ما به حوزه هنری و نسل جدید فیلمسازانی که برآمده از آن هستند، امیدواریم. پس امید داریم که در عرصه های جدی تری نقش آفرینی و به توسعه فضاهای فرهنگی کمک کنند.
در این دیدار، اصغر فارسی معاون توسعه مدیریت و منابع، حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی، قادر آشنا معاون توسعه فناوری و اطلاعات، یزدان عشیری مشاور رییس سازمان و مدیر کل روابط عمومی سازمان سینمایی، علیرضا اسماعیلی دستیار و مدیرکل حوزه ریاست، مجید زین العابدین مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، محمد حمیدی مقدم مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، محمدرضا سوقندی مدیرکل دفتر حقوقی، عملکرد، امور استانها و مجلس، سیدصادق موسوی مدیرکل دفتر امور جشنواره ها و همکاریهای بین الملل، غلامرضا نجاتی مدیر کل حراست، هاشم میرزاخانی مدیرعامل مؤسسه سینماشهر، رمضانعلی حیدری خلیلی مشاور راهبردی، لادن طاهری مدیر فیلمخانه ملی، و همین طور سیدامیر جاوید دستیار رییس حوزه هنری، عبدالحمید قره داغی معاون اداری مالی حوزه هنری، محمدمهدی روحی معاون حقوقی و امور مجامع سازمان سینمایی سوره، محمد ساسان مدیر مرکز تولیدات سینمایی سوره، امیررضا مافی مدیر مرکز انیمیشن سوره، امیر مهریزدان مدیر مرکز مستند سوره، الهه طه ئی مدیر مرکز بین الملل سوره، محدثه پیرهادی مدیر مرکز فیلم جوان سوره، سجاد نوروزی مدیر پردیس سینمایی آزادی، محمدجواد موحد مدیرعامل باشگاه فیلم سوره، هادی فیروزمندی معاون جریان سازی و ارتباطات سازمان سینمایی سوره و یوسف منصوری دبیر جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ حضور داشتند.


منبع:

1402/09/12
09:20:53
0.0 / 5
255
تگهای خبر: انیمیشن , برنامه , پژوهش , جشن
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۱
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است