رایزن فرهنگی ایران در چین:

چین بیشترین اهتمام را به یادگیری فارسی داشته است

چین بیشترین اهتمام را به یادگیری فارسی داشته است به گزارش هنر شهر رایزن فرهنگی ایران و نماینده بنیاد سعدی در چین با بیان اینکه ۱۵ کرسی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه های چین فعال است، اظهار داشت: نبض زبان و ادبیات فارسی در کشور چین به خوبی می زند و این کشور بیشترین اهتمام را به یادگیری زبان و ادبیات فارسی در میان کشورهای دنیا به خرج داده است.


به گزارش هنر شهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، وبینار ششمین دوره مطالعات فرهنگی با تکیه بر شرق آسیا از جانب جامعةالمصطفی (ص) العالمیه با مشارکت مخاطبان ایرانی و خارجی برگزار شد.
در این وبینار، مهدی صفری، سفیر پیشین ایران در چین در مبحث روابط ایران و چین با تکیه بر سند همکاری ایران و چین سخن گفت.
همینطور عباسعلی وفایی، رایزن فرهنگی ایران و نماینده بنیاد سعدی در چین، نقش و جایگاه زبان و ادبیات فارسی در تعاملات فرهنگی ایران و چین را یاد شده قرار داد و اظهار داشت: زبان و ادبیات فارسی به هر سرزمینی که وارد شده در راه رشد و تعالی فرهنگی آن ملل گام برداشته است.
وفایی اظهار نمود: تنها ابزار انتقال داشته های فرهنگی و معنوی به کشورهای دیگر زبان است و الان سیاستمداران جهانی در این راه حرکت می کنند که سخن خویش را بدون واسطه با مردم دنیا در میان گذاشته و اندوخته های فرهنگی خویش را با دیگران در بین بگذارند.
نماینده بنیاد سعدی در چین افزود: بی گمان این اندیشه طرفداران زیادی دارد، چونکه آموزش زبان صرفاً برای زبان وجه منطقی و علمی ندارد. ناگفته نماند، زبان فارسی با خیلی از زبان های دیگر متفاوت می باشد و داشته ها و میراث فرهنگی این زبان در چارچوب ادبیات بی بدیل است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: الان در خیلی از کشورهای دنیا یادگیری زبان فارسی و کرسی های ایران شناسی و ادب ایرانی به علت ظرفیتی که در این زبان وجود دارد رو به گسترش است.
وی همینطور اظهار نمود: در ۱۵ دانشگاه چین کرسی زبان فارسی دایر شده و در سایر نهادهای علمی این کشور هم مجموعه های ایران شناسی و آموزش زبان فارسی وجود دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی بیان نمود: بخشی از مفاهیم دینی و اسلامی که در میان مسلمانان و جامعه فرهنگی چین رایج است از راه زبان فارسی و ادیبان خوش ذوق ایرانی منتقل شده است.
وفایی افزود: در عصر جدید و دوره جدید استقلال از سال ۱۹۵۷ زبان فارسی به صورت رسمی در دانشگاه های کشور چین بخصوص دانشگاه پکن بعنوان بزرگترین دانشگاه این کشور مورد توجه بوده است و اطلاع از این ظرفیت ها می تواند بستر تعامل و همکاریهای دوطرفه را بهبود ببخشد.
رایزن فرهنگی ایران در چین اضافه کرد: الان خیلی از کتاب های فاخر و مرجع زبان فارسی توسط معتبرترین ناشران چینی چاپ شده و استقبال زیادی از آنها از طرف مردم علاقه مند این کشور انجام گرفته است.


او سپس بیان نمود: مساله تبادل فرهنگی یک مراوده دوطرفه است و همچنان که زبان فارسی در چین مورد توجه است در ایران هم باید آموزش و یادگیری زبان و ادب چینی مورد توجه جدی باشد.
وفایی اضافه کرد: طی چند سال قبل میزان مراوده بین استادان زبان و ادبیات فارسی و چینی بین دانشگاه های دو کشور با رشد زیادی همراه شده است و به هر میزان در این عرصه سرمایه گذاری شود سبب انتقال بیشتر داشته های فرهنگی ما می شود.
نماینده بنیاد سعدی در چین اظهار داشت: در اواخر سال گذشته، تفاهمنامه همکاری در ترجمه و انتشار آثار فارسی و چینی منعقد شد و این فرصت خوبی را برای همکاریهای فرهنگی بوجود می آورد. در اواخر سال ۹۹ قرارداد همکاری بی نظیری در حوزه نشر و ترجمه بین دو کشور امضا شده که در چارچوب آن طی ۱۰ سال آینده ۱۰۰ اثر ایرانی و چینی در دو کشور ترجمه و منتشر خواهد شد.
وی در ادامه بیان نمود: حدود ۲۵۰۰ دانشجوی ایرانی در مقاطع تحصیلات تکمیلی در کشور چین مشغول تحصیل هستند و این افراد می توانند نقش مهمی در ایجاد ارتباطات دوطرفه در سالهای آینده داشته باشند، از طرفی طلاب و دانشجویان چینی جامعه المصطفی هم نقش زیادی در ارتباطات دو کشور می توانند ایفا کنند. ایران و چین در طول دو هزار سال قبل همیشه ارتباط دوستی و نزدیکی با یکدیگر داشته و هیچگاه در راه تخاصم و مناقشه با یکدیگر نبوده اند.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی همینطور اظهار نمود: با اتمام شرایط کرونایی روند اعزام استادان زبان و ادبیات فارسی به کشور چین از سر گرفته خواهد شد.
وفایی از خدمات جامعةالمصطفی (ص) العالمیه هم قدردانی کرد و اظهار داشت: در سالهای همکاری با این دانشگاه در جریان فعالیتهای آموزش زبان فارسی به خارجیان و هم تهیه منابع آموزش زبان قرار گرفته و همواره اهتمام آنها را ستوده ام.
او در انتها بیان نمود: رایزنی فرهنگی ایران در امر گسترش زبان فارسی بیشتر از گذشته اهتمام دارد و همکاریهای خوبی را با دانشگاه های چین دارد.




منبع:

1400/01/22
13:09:55
0.0 / 5
774
تگهای خبر: آموزش , خدمات , فرهنگی , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است