شرح دعای روز دوم ماه رمضان

شرح دعای روز دوم ماه رمضان قم استاد حوزه اظهار داشت: اقتضای صعود اعمال انسان رضایت الهی و مانع صعود غضب الهی است.


حجت الاسلام والمسلمین هادی عباسی خراسانی، استاد سطح عالی حوزه، ضمن اشاره به دعای روز دوم ماه رمضان، اظهار داشت: در روز دوم ماه مبارک رمضان، با خداوند خود این چنین سخن می‎گوییم که «‎اللّهُمَّ قَرِّبْنی فیهِ اِلی مَرْضاتِکَ وَ جَنِّبْنی فیهِ مَنْ سَخَطِکَ و نَقْماتِکَ وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِقِراءَةِ آیات بِرحْمَتِکَ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمین».
وی ادامه داد: مفهوم این دعا آن است که خداوندا! در این ماه مرا به سمت خوشنودی خویش نزدیک کن و مرا از خشم و انتقامت دور گردان و در این ماه به قرائت آیات قرآن موفقم گردان؛ به رحمت خود، ای مهربان ترین مهربانان!
این استاد سطح عالی حوزه در شرح این دعا اظهار داشت: در دعای روز دوم ماه رمضان، سه چیز از خداوند می طلبیم: نخست رضایت و خشنودی الهی، دوم دوری از خشم و غضب خداوندی و سوم توفیق قرائت آیات قرآن کریم.
وی ادامه داد: برای تحقق هر امری، دو شرط وجود دارد؛ یک این که مقتضی موجود باشد و دوم آن که مانع هم مفقود باشد؛ اقتضای صعود اعمال انسان، رضایت الهی است و مانع صعود، سخط(غضب) باری تعالی؛ در این روز انسان از خدا می خواهد مقتضی را که همان رضایت الهی است، ایجاد نماید و مانع را که سخط او است، از میان بردارد.
عباسی خراسانی خاطرنشان کرد: نتیجه این دو درخواست، صعود اعمال و قبولی آن است؛ در ماه مبارک رمضان، انسان باید اعمال خود را صحیح انجام دهد، بخصوص روزه را؛ اعمالی صحیح هستند که با شرایط صحت انجام شوند و شرایط صحت او را به شرط قبولی می رسانند.
وی اظهار داشت: شرط قبولی اعمال دو چیز است؛ اقتضای عمل که رضوان الهی است و مفقود بودن مانع که سخط الهی است؛ در نتیجه این دو، انسان در رحمت رحیمیه باری تعالی قرار می گیرد؛ چنین انسانی بزرگ ترین نعمت و منتهای آرزویش، رضوان الهی است؛ «وَعَدَ اللَّهُ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ جَنَّاتٍ تجَْرِی مِن تحَتِهَاالْأَنْهَارُ خَالِدِینَ فِیهَا وَ مَسَاکِنَ طَیِّبَةً فیِ جَنَّاتِ عَدْنٍ وَ رِضْوَانٌ مِّنَ اللَّهِ أَکْبر ذَالِکَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِیم؛ خداوند به مردان و زنان مومن باغهایی را وعده داده است که در آن جویبارانی روان است که جاودانه است و خشنودی و رضای خداوند از همه اینها برتر است و پیروزی بزرگ همین است»، (توبه/ ۷۲).
وقتی امر پروردگار اطاعت شد، فعل عبد، امر رب می شود
عباسی خراسانی اضافه کرد: وقتی خداوند اراده می کند خیری به بنده ای برساند، به او امر می کند؛ هنگامی که امر کند، دوست دارد امرش اطاعت شود، هم چون پدری که دوست دارد فرزندش سخنش را گوش فرادهد؛ وقتی امر پروردگار اطاعت شد، فعل عبد، امر رب می شود مطابق خواسته خدا و این همان معنای توفیق است.
وی اظهار داشت: توفیق از باب تفعیل و به معنای همراهی و مطابقت چیزی با چیز دیگر است؛ ازاین رو کار انسان امر باری تعالی می شود؛ انسان روزه دار در این روز خواسته اش توفیق است و چون ماه رمضان، ماه بهار قرآن است، بهترین کارها قرائت آیات قرآن است و انسان توفیق قرائت قرآن را می طلبد.
مؤلف کتاب الهی نامه خاطرنشان کرد: خداوند در قرآن می‎فرماید: «فَاقْرَؤُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ؛ هر چه می توانید قرآن تلاوت کنید»، (مزمل/ ۲۰) و انسان روزه دار هرچه بیش تر قرآن بخواند بهتر است؛ امام رضا(ع) هر سه روز یک ختم قرآن داشتند؛ خواندن قرآن بخصوص در سحر زنگار از دل می زداید و قلب را صفا می دهد.
وی در تشریح «بِرحْمَتِکَ یا أَرْحَمَ الرَّاحِمین» اظهار داشت: انسان ابتدا رضایت الهی را می طلبد که مقتضی است و دوم رفع مانع را خواسته که سخط الهی است و سوم هم از خدا توفیق قرائت قرآن می خواهد و همه این ها با عنایت به رحمت خاص خداوند است.



1400/01/26
11:09:25
0.0 / 5
795
تگهای خبر: كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است