نادر مشایخی از دولت آینده چه انتظار دارد؟

نادر مشایخی از دولت آینده چه انتظار دارد؟ نادر مشایخی درباره انتظارات اهالی موسیقی از دولت آینده اظهار داشت: بنده انتظار داشتم در چهار سال قبل اتفاق خوبی برای موزیسین ها بیفتد، اما اینطور نشد. توقع ما از دولت آینده این است که به روش های آموزش موسیقی فکر و در آن تجدید نظر کند.


به گزارش هنر شهر به نقل از ایسنا، نادر مشایخی _ آهنگساز و رهبر ارکستر _ با حضور در برنامه تلویزیونی «سلام تهران» که ۱۰ خرداد از شبکه پنج سیما پخش گردید، درباره چگونگی تقویت درک شنیداری کودکان و انتظارات اهالی موسیقی از دولت آینده نکاتی را بیان کرد.

او درباره درک و دریافت شنیداری ایرانیان، اظهار داشت: فرهنگ ایرانی ها را یک فرهنگ دیداری می‎دانند، در حالیکه از لحاظ شنیداری کشور ما فرهنگ عمیق تری دارد و باید به دنبال ریشه های آن گشت. در ضرب المثل ها داریم که می گویند طرف به سیم آخر زده یا هر کس ساز خویش را می زند. ما عملکرد انسان را در موسیقی می بینیم نه نتیجه اش را؛ این جزئی از فرهنگ ماست.

مشایخی در پاسخ به این که تربیت شنیداری در کودکان از چه سنی باید آغاز شود؟ اظهار داشت: من از هشت ماهگی با فرزند خودم این روند را شروع کردم. وی در دو سالگی درک و دریافت دقیقی از موسیقی داشت. والدین باید برنامه دقیق برای تربیت شنیداری فرزندشان داشته باشند. کودکان فوق العاده بااستعدادند. گوش کودکان باید نسبت به صداهای موجود در محیط شناخت پیدا کند. ابتدا باید خوب بشنوند.

این رهبر اکستر درباره تفاوت شنیدن با گوش کردن، اظهار داشت: شنیدن با گوش کردن متفاوت می باشد. بسیاری از صداها را در محیط اطراف مان می شنویم اما توجه نمی نماییم. گوش کردن اجبار به تفسیر می دهد. یک تفسیر اخباری و یک تفسیر عاطفی از صداها وجود دارد. صداها اگر تفسیر عاطفی شوند به موسیقی تبدیل می شوند.

مشایخی با اشاره به اینکه کودکان در ابتدا به ریتم توجه دارند، خاطرنشان کرد: انسان از دوران جنینی تا لحظه مرگ می شنود. کودکان در ابتدا به ریتم واکنش نشان می دهند و از این طریق میتوان بین آنها و موسیقی ارتباط برقرار کرد. یک سوال مهم وجود دارد که چرا بعضی افراد قادرند نت موسیقی ای را که می شنوند، دقیق بخوانند و بعضی دیگر نمی توانند؟ به اعتقاد من والدین فقط باید موسیقی را در اختیار کودک خود بگذارند؛ چون که کودکان به اندازه کافی استعداد دارند و به مرور گوش شان تربیت می شود.

او افزود: باید در کودکان کنجکاوی به سبب تشخیص اصوات متعدد به وجود بیاوریم. صداهای متفاوت را ضبط نماییم و به کودک بگوییم حدس بزند که صدای چه چیزی را می شنود. نخستین سیستم یادگیری موسیقی تقلید صدا است. برای تربیت شنیداری باید بسیار بشنوید و اصوات را تقلید کنید.

این موسیقی دان در انتها پیرامون انتظارات اهالی موسیقی از دولت آینده اظهار داشت: بنده انتظار داشتم در ۴ سال قبل اتفاق خوبی برای موزیسین ها بیافتد؛ اما اینطور نشد. توقع ما از دولت آینده این است که به روش های آموزش موسیقی فکر و در آن تجدید نظر کند. حدودا ۸۰ سال است این روش ها به کار گرفته می شود. مشاهده شنیداری یکی از روش های شناخت زندگی است. آموزش و پرورش باید به مسائل و رشد شنیداری دانش آموزان توجه کند.




1400/03/10
23:10:39
0.0 / 5
416
تگهای خبر: آموزش , آهنگ , برنامه , شبكه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است