در اختتامیه چهارمین جشنواره پژواك
رئیس صداوسیما: در مقطع سرنوشت سازی از کشور قرار داریم
به گزارش هنر شهر، رئیس صداوسیما در اختتامیه چهارمین جشنواره رادیویی پژواک ضمن اشاره به حساسیت ها در راه تحولی صداوسیما خطاب به کارکنان این رسانه اظهار داشت: به این نکته توجه کنید در مقطع سرنوشت سازی از کشور قرار داریم؛ در دوره ای که چالش های فرهنگی ناشی از تحولات فناوری، تغییرات نسلی، محصولات رسانه کار را برای ما حساس تر و ویژه تر و مهمتر کرده است.
به گزارش هنر شهر به نقل از ستاد خبری چهارمین جشنواره بین المللی برنامه های رادیویی پژواک، مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره بین المللی برنامه های رادیویی پژواک با حضور رئیس سازمان صدا و سیما، معاون صدا و تعدادی از برنامه سازان رادیویی انجام شد.
پیمان جبلی در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره پژواک با قدردانی از دست اندرکاران برگزاری این رویداد عنوان کرد: آن چه در رادیو از عرق و تعصب، علاقه، ایثار و عشق به کار از قدیم مشاهده می شد، همچنان خوشبختانه همان فضا وجود دارد و دلیل این امر استقبال از جشنواره پژواک است. سال جاری با همت و اراده عزیزان برگزارکننده، در حوزه های مختلف برنامه سازی این جشنواره انجام شد و استقبال همکاران نشان از عزم و اراده و جدیت همکاران دارد.
وی اضافه کرد: رادیو همیشه منشا خیر و برکت در صدا و سیما بوده و در تولید و تربیت نیروی انسانی و ایجاد نشاط در رسانه ملی، رادیو پیشرو بوده و این حرکت همچنان ادامه دارد. به پیشکسوتان رادیو خیر مقدم می گویم و دستشان را می بوسم و ایشان مایه دلگرمی جوانان و نعمت و برکت برای سازمان صدا و سیما هستند.
رئیس سازمان صدا و سیما عنوان کرد: در سالهای اخیر در سایه هویت و عدالت، توجه بیشتر و بهتری به استانها و شهرها و مناطق دوردست کشور شد و توانمندی های همکارانمان در مراکز استانی، از مصادیق ظرفیتهای استانی است. به عزیزان و همکاران رادیوهای استانها که در این جشنواره خوش درخشیدند تبریک می گویم.
جبلی اظهار داشت: می دانم دل همه همکاران در صدای جمهوری اسلامی و استانها از شکفتن همکاران خوب ما در استانها خوشحال و دلمان نسبت به آینده رادیو امیدوار می شود.
رئیس صداوسیما اشاره کرد: این حرکت مبارک باید استمرار داشته باشد؛ از معاون صدا و همکاران ایشان تقدیر می کنم که حرکت رو به استانها و برنامه سازی مشترک را بیش و قبل از سطح کلان رسانه ملی شروع کردند و در هفته های آتی برنامه هفته های ایرانی را خواهیم داشت و ظرفیتهای خوزستان را معرفی می نماییم. توجه به ظرفیت استانها حرکت مبارکی است و در سال پشتیبانی از تولید، این امر به توسعه استانها و دیده شدن ظرفیت ها کمک می نماید.
وی ادامه داد: صدای جمهوری اسلامی ایران این حرکت را آغاز نموده و پیشگام بوده و هیئت داوری با انصاف و با نگاه حرفه ای، ظرفیتهای استانی را دیدند و آنها را به عرصه شنیده شدن و دیده شدن آوردند و از این رویکرد رادیو تقدیر می کنم و باید ادامه پیدا کند.
رئیس سازمان صدا و سیما اظهار داشت: باید از ظرفیت اقیانویس بیکران رسانه ملی که در مذاهب، آئین ها و اقلیم های سراسر کشور و عناصر هویتی ما وجود دارد استفاده نمائیم. آن چه با شعار عدالت به آن خواهیم پرداخت، قطره ای از ظرفیتهای ایران اسلامی است و امیدوار هستم روزی فرا برسد که ظرفیت بیشتری از تولیدات رسانه ملی در شبکه های سراسری سیما و صدا را استانها به خود اختصاص دهند.
جبلی اشاره کرد: ما در شرایط بسیار خاصی سال قبل را پشت سر گذاشتیم. سال ۱۴۰۳ سال پرتنش و حادثه ای بود و به شأن شهدای مقاومت درود می فرستیم و در ایام شهادت شهید رئیسی هستیم و خاطره شیرین ایشان در بازدید از رادیو در سال ۱۴۰۲ را همکاران به خاطر دارند و یکرنگی و صداقت ایشان را از نزدیک مشاهده کردیم. سال قبل رئیس جمهور و رهبران مقاومت را از دست دادیم و انتخابات ریاست جمهوری را داشتیم و رسانه ملی کارنامه درخشانی را در این بخش از خود به جای گذاشت و تنش های بین المللی را کشور در ساحل امنیت در سایه تدابیر رهبر انقلاب پشت سر گذاشت.
رئیس صداوسیما اظهار داشت: برای ما در رسانه ها و رسانه ملی، حوادث و بحران ها هرچقدر سخت تر باشد درس آموزتر است و ما را آموخته تر می کند. تجربه مدیریت بحران را در صدا، در سیما و در فضای مجازی همکاران کسب کردند و این تجربه باید موتور محرک برنامه های تحولی ما باشد. امیدواریم کشور از توسعه و بالندگی و آرامش بیشتری برخوردار باشد اما پشت سر گذاشتن این تجربه های سخت برای ما مدیران رسانه ای و خبرنگاران گنج رسانه ای است.
جبلی اظهار داشت: رادیو عنوان رسانه بحران را بیشتر می تواند داشته باشد و رادیو سریع ترین رسانه ای است که در بحران به آنتن دسترسی دارد و می خواهم تاریخ شفاهی در پشت سر گذاشتن بحران های سال ۱۴۰۳ تحریر شود.
وی با اشاره به حساسیت ها در راه تحولی صدا و سیما اظهار داشت: همکاران و خواهران و برادران که افتخارم این بوده که از شما درس آموختم، به این نکته توجه کنید در مقطع سرنوشت سازی از کشور قرار داریم؛ در دوره ای که چالش های فرهنگی ناشی از تحولات فناوری، تغییرات نسلی، محصولات رسانه کار را برای ما حساس تر و ویژه تر و مهمتر کرده است، ما به عنوان رسانه ملی، رسانه مرجع همیشه وظیفه هدایت فرهنگی و مرجعیت افکار عمومی و جلب و جذب افکار عمومی و همراهی با نسل های جدید را با افتخار پشت سر گذاشتیم و در زمینه رقابت و چالش ها و فرصت های مهم پیش رو در تغییر و تحولات، باید پیشگام باشیم.
وی ادامه داد: خلاقیت و نوآوری و میدان دادن به نسل های جدید برنامه ساز باید در دستور کار قرار گیرد. امروز استفاده از هوش مصنوعی در حوزه برنامه سازی و پژوهش غیر قابل انکار است. باید بیشتر و سریع تر از رقبا در استفاده از عرصه های جدید، پیشرو باشیم و کارنامه رادیو نشان میدهد همیشه پیشرو و پیشگام در استفاده از ظرفیتهای جدید بوده است. از کسانیکه در برگزاری این جشنواره نقش داشتند تشکر می کنم. از عزیزان نمایش رادیو به طور دقیقتر تقدیر می کنم و رقابت و مقایسه خلاقیت نمایشی رادیو و تلویزیون، باتوجه به محدودیت ها، خلاقیت نمایشی قابل تحسین است.
آغاز جشنواره پنجم پژواک از شروع خرداد
علی بخشی زاده، معاون صدا در مراسم اختتامیه چهارمین جشنواره پژواک با قدردانی از اهالی رادیو اظهار داشت: امروز قطار جشنواره چهارم به ایستگاه آخر رسید و رادیو ستاره های خویش را معرفی می کند. در طول این مدت چهار سال جشنواره ای که دوره چهارمش برگزار می گردد به یک بلوغ و عقلانیت مثال زدنی رسیده است.
وی اضافه کرد: در این برنامه از رادیو محلی دزفول تقدیر گردید و این نشان میدهد داوران عالم به موارد رسانه اصلا به این مساله توجه نداشتند که کدام شبکه و استان اثر را ارسال کرده و فقط به محتوا توجه داشتند.
معاون صدا اشاره کرد: تمام سیاستهای اعلام شده در دوره قبل، در برنامه سال جاری تجلی پیدا کرد و از ریاست سازمان صداوسیما بابت همه راهنمائی ها تشکر می کنم. اضافه شدن بخش های جدید به دوره جدید، ما را به این نتیجه رساند که فقط به مستند نپردازیم و نیم نگاهی به حوزه بین الملل و محوریت مقاومت داشته باشیم.
بخشی زاده عنوان کرد: با هدف زنده نگه داشتن صدای مظلوم مقاومت و نمایش وحدت امت اسلامی و صدای مشترک مسلمانان اقصی نقاط عالم، برنامه هایی که ضد ظالمان جهانی خروشیدند و محتوای قابل توجهی تولید کردند در این جشنواره دیده شد و این رویداد پلی بین ایران شرافتمند و جهان و به خاصه جهان اسلام ایجاد کرد.
وی توضیح داد: این جشنواره به صدای جهان اسلام تبدیل خواهد شد. استانداردهای برنامه سازی در دوره چهارم به حدی رسید که اساتیدی که آثار را داوری کردند جشنواره را به عنوان موتور استانداردسازی دانسته و با بررسی آثار مشخص شد رادیو چه ظرفیت عظیمی در زمینه برنامه سازی دارد.
معاون صدا اظهار داشت: یکی از برکات جشنواره چهارم نگاه تصادفی به برنامه های مستمر شبکه ها بود و داوران برنامه هایی را از آنتن انتخاب و به داروی نشستند و ۷۰۱ اثر در این بخش ارزیابی شد که نتیجه آن در این مراسم اعلام می شود.
بخشی زاده اضافه کرد: در حوزه فضای مجازی به زحمات همکارانم در رادیو می بالم و رادیو اهتمام خویش را را به حرکت های مکملی گذاشته و خیلی از برنامه های رادیو حضور پررنگ در فضای مجازی دارد که تقدیر می کنم.
وی عنوان کرد: تأکید به استفاده از هوش مصنوعی با ضریب عادلانه و عاقلانه بودن در این دوره دیده شد و همکاران بسمت و سوی آموزش این بخش رفتند و از شگفتانه های رادیو در یکی دو ماه آتی رونمایی خواهد شد و با همکاری بخش فنی و هوش مصنوعی سازمان، هدایای خوبی برای مخاطبان داریم؛ آرشیو ۹ ساله و دو ساله همه شبکه های رادیویی استانها به شکل متن در اختیار مخاطبان است و استفاده متکثر آن را همکاران دیده اند.
معاون صدا تصریح کرد: باشگاه برندگان جشنواره پژواک شکل گرفته است و از عزیزان مفتخر به دریافت جوایز و تندیس به عنوان اساتید استفاده می شود تا تجربیات خویش را در اختیار جوانان قرار دهند.
بخشی زاده با قدردانی از تیم برگزاری این جشنواره تصریح کرد: ۱۲۵۰ اثر به جشنواره رسید و ۴۵۰ اثر در قسمت مسابقه و ۹۹ اثر در حوزه بین الملل از ۹ کشور به دبیرخانه رسید. به صورت خلاصه خصوصیت های این دوره جشنواره اقبال مثال زدنی برنامه سازان به گونه مستند رادیویی بود و اهتمام ویژه همکاران به این بخش قابل تقدیر است.
وی اظهار داشت: ظهور چهره های نو و جوان و کشف استعدادهای جدید قابل اعتنا بود و برنامه سازان استانی حضوری قابل ملاحظه ای داشتند که جای تقدیر دارد. گام بلند جشنواره رقابت روی آنتن بود. در این جشنواره طوری سیاست گذاری شد که کار برای جشنواره ساخته نشود و برای مردم به تولید برسد. ما باید در طول سال در همه قالب ها همت خویش را عالی نماییم و داوران به صورت تصادفی در چارچوب مختلف برنامه ها را از آنتن دریافت و به قضاوت می نشینند و این برنامه ما در دوره پنجم جشنواره است.
وی اظهار داشت: تمرکز بر جبهه مقاومت در قسمت بین الملل قابل تقدیر و در مجموع ریل گذاری جشنواره برای اجرای سند تحول قابل اعتنا است؛ جشنواره پنجم از اول خرداد رسما آغاز و داوری برنامه ها رسما آغاز می شود. حتما ستاره های رادیو را بازشناسی خواهیم کرد و هدفمان کیفی سازی برنامه ها است و معتقدیم حد مطلوب تر را میتوان تصور کرد و برای آن برنامه ریزی داشت. اعلام می کنم که در جشنواره پنجم هم بحث تقویت سرمایه اجتماعی با محوریت امیدافزایی و نشاط انگیزی در دستور کار جشنواره و برنامه سازی در دستور کار است.
جشنواره پژواک به بلوغ رسیده است
حمیدرضا افتخاری، دبیر چهارمین جشنواره بین المللی برنامه های رادیویی پژواک بعد از پخش بیانات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و پخش تیزر اختتامیه اظهار داشت: امروز دور هم جمع شده ایم که آئین اختتامیه جشنواره پژواک را برگزار نماییم. برگزار کردن جشنواره کار سختی است اما سخت ترین بخش آن عرضه گزارش عملکرد در زمانی کوتاه است؛ چونکه نتیجه یک سال زحمات دوستان را در سه دقیقه بیان نماییم.
وی اضافه کرد: از تمام داوران این جشنواره قدردانی می کنم؛ این جشنواره به آن بلوغ مورد نظر رسیده و امیدواریم بتوانیم با این جمع، پنجمین جشنواره را برگزار نماییم و امشب شب خوب و خاطره انگیزی برای ما و اهالی رادیو باشد.
اهدای جوایز
در ادامه این مراسم جوایز بخش های مختلف بدین شرح اهدا شد:
بخش پژوهش و نمایش
اهدای تندیس پژواک آرش امجدی برای برنامه «تولید در رادیو با هوش مصنوعی مولد» از رادیو سلامت
اهدای دیپلم افتخار به اکبر صادقی به عنوان بهترین بازیگر مرد از برنامه نون مثل نقره
اهدای دیپلم افتخار به کتایون... برای بازی در نمایش گل زخم از رادیو دزفول
اهدای دیپلم افتخار به بهرام نوری برای کارگردانی نمایش تا آخرین نفس از صدای مرکز گیلان
اهدای لوح تقدیر به سید سارا فاضلی برای نمایش گل زخم از رادیو دزفول
برندگان بخش ساختاری
در ادامه این برنامه برندگان بخش ساختاری چهارمین جشنواره پژواک اعلام و آتنا ابراهیم معیر برای اثر روغن از رادیو اقتصاد به عنوان نفر برتر شناخته شد.
برنامه ترکیبی نمایشی
در این بخش تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی به ملیحه مرادی جعفری برای برنامه چله شیرین از رادیو نمایش رسید.
برنامه گفتار محور
دیپلم افتخار و هدیه نقدی در این بخش به نونا معظمی گودرزی برای برنامه آلویه از رادیو جوان رسید.
همینطور تندیس پژواک، لوح افتخار و هدیه نقدی جشنواره در این بخش رضا سلیمانی برای برنامه ریشه در خاک از صدای مرکز خراسان رضوی رسید.
برنامه گفتگو محور
تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی در این بخش به آرزو مددی برای برنامه در سایه از رادیو اقتصاد رسید.
برنامه مجله
تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی این بخش به نیلوفر قاسمی پور برای برنامه بازی رفت و برگشت از رادیو صبا اهدا شد.
مسابقه
دیپلم افتخار و هدیه نقدی در این بخش به مرضیه اسدی برای مسابقه چکه بروش از مرکز گلستان اهدا شد.
تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی هم در این بخش به حامد مرادیان برای مسابقه مدهوش از رادیو جوان رسید.
مستند
تندیس پژواک، لوح تقدیر و هدیه نقدی بخش مستند به مجتبی محمدی برای مستند پیامبری در بین کوه ها از رادیو معارف اهدا شد.
بخش موضوعی
اهدای نشان شهید رئیسی
در ادامه این مراسم در قسمت برندگان موضوعی نشان شهید رئیسی، فاطمه گنجی برای برنامه خیرالنسا از رادیو پیام اهدا شد.
جایزه مقاومت
در این بخش نشان سردار سلیمانی در این بخش متین السادات فیروزی برای برنامه آقا سید از رادیو ایران اهدا شد.
جایزه پیشرفت
نشان دکتر کاظمی آشتیانی در این بخش و تندیس صدای طلایی به مینا نیکانی برای برنامه جعفر از رادیو تهران اهدا شد.
جایزه سلامت
نشان دکتر اعتماد سعید، تندیس صدای طلایی در این بخش سهیلا باقری برای برنامه غیر قابل پخش از رادیو سلامت اهدا شد.
جایزه پاسداشت زبان فارسی
نشان فردوسی و تندیس صدای طلایی در این بخش به انسیه شمس الهی برای برنامه میانجی از رادیو صبا رسید.
جایزه سبک زندگی
نشان مادر در این بخش به دو تن رسید. در قسمت فرزندآوری نشان مادر و دیپلم افتخار به مینا نیکانی برای برنامه میدان مادر از رادیو تهران اهدا شد.
همینطور نشان مادر و تندیس صدای طلایی به طاهره شاددل برای برنامه شکارچی تانک از صدای مرکز خراسان شمالی رسید.
جایزه سرمایه اجتماعی
در این بخش دو جایزه اهدا شد. نشان ایران و دیپلم افتخار در این بخش به اعظم صادقی برای برنامه قصه یک باور از رادیو اقتصاد رسید.
نشان ایران و تندیس صدای طلایی در این بخش به زهرا غلام نیا برای برنامه خط خورده از صدای مرکز فارس اهدا شد.
جایزه جهاد تبیین و هدایت فرهنگی
نشان شهید آوینی و تندیس صدای طلایی در این بخش به فرانک سعیدی آریا برای برنامه رد پا از رادیو معارف اهدا شد.
جایزه شهید مقاومت
نشان شهید نصرالله و دیپلم افتخار در این بخش به نادر قطبی برای برنامه برایش می ترسیدم از رادیو دزفول اهدا شد.
همینطور نشان شهید نصرالله و تندیس صدای طلایی به مرتضی میلانی برای برنامه آن سی و سه روز از رادیو سلامت رسید.
جوایز بخش بین الملل
در قسمت پایانی این مراسم جوایز بخش بین الملل بدین شرح اهدا شد:
برنامه الرّصاصات السّبعة /میسا شادید /إذاعة النور - لبنان
برنامه مقبرة الغزاة /حمود محمد شرف /رادیو سام -یمن
برنامه gray marbels / نسیم جولایی / رادیو عربی - آفریقایی
برنامه منطقه نصرالله/ محسن رسولی / رادیو گفت و گو
تقدیر از کارگردان فیلم آبادان یازده ۶۰
آبادان یازده ۶۰ فیلمی به کارگردانی و نویسندگی مهرداد خوشبخت است که در مراسم آئین اختتامیه چهارمین جشنواره بین المللی برنامه های رادیویی پژواک از او قدردانی گردید.
آبادان یازده ۶۰ روایت مجاهدت گروهی از کارکنان رادیو نفت آبادان برای حفظ رادیو و مخابره اخبار به منظور مقاومت مردم در مقابل نیروهای عراقی است.
مراسم رونمایی از چهارمین کتاب جشنواره پژواک
در ادامه این مراسم از زبان آدمیزاد به نویسندگی یدالله گودرزی رونمایی گردید.
این چهارمین کتاب با عنوان زبان آدمیزاد است و پیش تر سه شماره از این کتاب به بهانه سه دوره از جشنواره، به رشته تحریر درآمده و رنمایی شده بود.
تقدیر از تیسیر الخطیب، مدیر رادیو ایمان غزه
در چهارمین جشنواره بین المللی برنامه های رادیویی پژواک با اهدای تندیس از تیسیر الخطیب، مدیر رادیو ایمان غزه قدردانی گردید.
وی در این مراسم عنوان کرد: من در ابتدا به سبب برگزاری این جشنواره و دست اندکاران این رویداد تشکر می کنم. روند اطلاع رسانی مقاومت ادامه خواهد یافت و از آن چه که در غزه و لبنان در جنگ اخیر رخ داده، درس بگیریم و این دیدگاه ها را برای روبرو شدن با رژیم اشغالگر صهیونیسم و آمریکا در آینده تبیین نماییم.
وی تصریح کرد: اطلاع رسانی رسانه ها نقش موثر و عظیمی در تشریح مظلومیت مردم غزه و اتفاقات این جنگ به همه ملت های جهان ایفا کرد تا ددمنشی و ظلم رژیم غاصب را به گوش جهانیان منتقل کنند.
منبع: honareshahr.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب