نوای هنرمندان بختیاری و گروه سینا ذکایی در سوگ امام حسین(ع)

نوای هنرمندان بختیاری و گروه سینا ذکایی در سوگ امام حسین(ع) هنر شهر: سازها در سوگ مردی نواخته می شوند که از زندگی خود و عزیزان خویش می گذرد تا آزاده بماند چونکه مطاع دنیا را ناچیزتر از آن می داند که از وارستگی خویش درگذرد.



به گزارش هنر شهر به نقل از خبرگزاری مشرق

، پهنه رودکی این شب ها شاهد اجرای قطعات موسیقی است که در سوگ امام حسین (ع) و یارانش به اجرا درمی آیند؛ قطعاتی که گاه سنتی است مانند موسیقی بختیاری و گاهی هم مدرن تر مانند اجرائی به سرپرستی سینا ذکایی.
در پنجمین شب خیمه هنر هم دو قطعه موسیقی به اجرا درآمدند. نوای اذان مغرب که تمام می شود، پس از سکوتی چند دقیقه ای، ابتدا گروه بختیاری هستند که سازهای خودرا می نوازند؛ اجرائی که در دسته بندی موسیقی نواحی قرار می گیرد و میلاد پولادی، سرپرست این گروه که از استان چهار محال و بختیاری برای اجرای برنامه دعوت شده است، در توضیح قطعات اجرائی خود به ایسنا می گوید: عموما «گاگریوخوانی» (بگو و گریه کن) توسط خانم های ایل اجرا می شود. وقتی خانواده ای سوگوار می شود، خانم ها یا در خانه آن فرد یا بر مزار او این قطعات را اجرا می کنند.

پولادی با همراهی یک جوان نوازنده دیگر قطعات دو کلکی، دشتی بختیاری و قطعه ای ریتمیک را که برای سینه زنی تدارک دیده شده، اجرا می کنند.
پولادی که مانند خیلی از همکاران خود خواهان توجه بیشتر به موسیقی نواحی و موسیقی مقامی است، ادامه می دهد: خواسته ما توجه بیشتر به این هنر است. چونکه موسیقی ایرانی برگرفته از موسیقی مقامی است. خیلی از عزیزان در این رشته فعالیت داشته اند ولی الان هیچ نامی از آنان نیست و هیچ یادبودی برایشان برگزار نمی گردد. ما خواهان توجه بیشتر به این شاخه هستیم و این که نوازندگان خطه های مختلف اجرای برنامه داشته باشند و مردم از سراسر کشور بتوانند برنامه هایشان را ببینند.


اجرای این گروه که تمام می شود، گروهی دیگر از نوازندگان جوان روی صحنه می روند که با سرپرستی سینا ذکایی، قطعاتی را با سازهای بادی اجرا کنند.
این گروه هم ملودی های آشنایی را اجرا می کنند که برایمان نوستالژیک است مانند «باز این چه شورش است...» و «سقای حرم، سید و سالار نیامد...» و هم ملودی های دیگر اما هر چه هست، همه با شوری اجرا می شود که حال و هوایی متفاوت به خیمه گاه می دهد و پس از اجرای آنان است که نوبت به شعرخوانی می رسد.
علی ضرابی با نواختن ترومپت، محمدرضا پناهی نژاد به عنوان نوازنده سازهای ضربی، امیرحسین زبردست با نواختن ساکسیفون، شایان هاتف به عنوان نوازنده ترومپت و رامتین وقاری به عنوان نوازنده کلارینت، در این اجرا حضور داشتند.
در حین اجرای تمام این برنامه ها، هنرمندان نقاش در کار ساختن نقاشی های تازه اند تا داستان کربلا با رنگ و بوم و قلم هم روایت شود.

در ادامه می توانید ویدیوی کوتاهی از این اجراها مشاهده کنید.


منبع:

1404/04/13
15:54:08
0.0 / 5
8
تگهای خبر: برنامه , موسیقی , نقاشی , هنر
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
هنر شهر

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری - هنر شهر، نبض هنر خیابانی ، رنگ زندگی

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است