ویژه برنامه های تلویزیونی تكراری و غیرجذاب

ویژه برنامه های تلویزیونی تكراری و غیرجذاب هنر شهر: ویژه برنامه های تلویزیون برای تحویل سال به جز بخش هایی كوتاه از دو، سه برنامه، آنطور كه باید جذاب نبودند كه این مسئله نشانگر نبود برنامه ریزی درست و تفكر تازه صداوسیما خلاف ادعای مطرح شده توسط معاون سیماست.


به گزارش هنر شهر به نقل از ایسنا، خبرآنلاین نوشت: شبكه های مختلف تلویزیون امسال هم در آستانه تحویل سال نو ویژه برنامه هایی را برای مخاطبان خود تدارك دیده بودند تا ساعات پایانی سال ۹۷ را برای آنها دلنشین و خاطره انگیزتر كنند.
امسال شاهد تعدد برنامه های تحویل سال نسبت به سال ۹۶ بودیم و شبكه های یك، دو، سه، چهار، پنج، افق و آی فیلم با ویژه برنامه هایی میهمان خانه های مردم بودند.
نبود خلاقیت و بازار داغ كدهای دستوری
با این وجود برآورد مجموعه برنامه های پخش شده این است كه تلویزیون امسال باز نتوانست جریانی تازه به راه انداخته و برنامه هایی با ایده های نو و خلاقانه را روانه آنتن كند، این درحالیست كه چندی قبل مرتضی میرباقری معاون سیما عنوان كرده بود كه تعدد برنامه های تحویل سال تلویزیون به این علت است كه هر شبكه بناست تا از زاویه ای خاص و منحصر به فرد به استقبال تحویل سال برود و تكراری در كار نیست.
تماشای ۱۰ دقیقه از برنامه های تمامی شبكه های مختلف كافی است تا سبك و سیاق یكنواخت برنامه ها، حتی در دعوت از مهمانان، دكورهای نسبتاً یك شكل، گفت وگوهای بی رمق و مجریان تكراری مخاطب را زده كند.
در واقع بنظر می رسد شبكه های سیما برنامه ای مشخص برای این بازه مهم پخش نداشتند و بنا بر این در آخرین لحظات برنامه ای را آماده و روانه آنتن كردند.
نكته دیگری كه بسیار جلب توجه می كرد، بازار داغ كدهای دستوری و بطور ویژه *۳# بود كه با وجود آنكه اعلام شده بود استفاده از این كد در برنامه های تلویزیونی ممنوع شده است اما تمامی شبكه ها با استفاده از این كد و كدهای دستوری دیگر جوایز میلیونی را به مخاطبان اهدا می كردند و در خلال برنامه باز به شكلی بسیار بی ظرافت از تماشاگران می خواستند تا از این كدها بهره برده و در قرعه كشی برنده شوند.
بنا بر این در ادامه مروری بر برنامه های تحویل سال تلویزیون صورت می گیرد.
فرمول یك، علی ضیا و چهره های مردمی سال
شبكه یك طبق روال چند سال اخیر خود بار دیگر اجرای ویژه برنامه تحویل سال را به علی ضیا سپرد، البته ویژه برنامه امسال به صورت مستقل و در چارچوب یك برنامه جدید روی آنتن نرفت و ضیا در چارچوب ویژه برنامه «فرمول یك» كه در طول سال باز از شبكه یك پخش شده بود، از چند شب زودتر میهمان خانه های مردم شد.
او امسال با راه اندازی نظرسنجی درباره ۱۱ چهره مردمی موفق سال ۹۷ تلاش نموده بود تا ایده ای نو و متفاوت را اجرا نماید و برنامه نسبتاً متفاوتی را در مقایسه با سال های گذشته به تماشا بگذارد كه البته می توان گفت تا حدودی موفق بود. بنا بر این بخش اعظمی از میهمانان تحویل سال این برنامه باز به همین بخش اختصاص داشتند.
در عین حال چهره های فرهنگی، هنری، ورزشی و … باز در بخش های مختلف در برنامه حضور پیدا كردند كه البته گفت وگوی چندان جذابی با ضیا نداشتند. همین طور تقلید نه چندان جالب از مسابقه یك برنامه تلویزیونی كه این روزها هم در حال پخش است و شوخی های بی مورد مجری از دیگر نكات منفی این برنامه بود.
ضیا كه سال قبل دكور گسترده ای برای برنامه اش در نظر گرفته بود، امسال به دكور برنامه «فرمول یك» بسنده كرده و با تغییراتی اندك آنرا مهیای برنامه تحویل سال كرده بودند كه وجه خلاقانه ای در آن یافت نمی شد.
پل فروردین، كوشش برای متفاوت بودن
شبكه دو امسال باز ویژه برنامه ای را با اجرای ژیلا صادقی با نام «پل فروردین» در ایام گذشته پخش كرد كه البته در ویژه برنامه تحویل سال امیرحسین آرمان بازیگر سینما و تلویزیون باز در اجرا به صادقی ملحق شد تا برنامه تا حدودی از یكنواختی در بیاید كه البته اینطور از آب درنیامد و ناتوانی آرمان در اجرای یك برنامه تلویزیونی به شدت مشهود بود.
با این وجود نكته مثبت و متمایزكننده این برنامه، دكورش بود كه با خلاقیت و ایده ای نو طراحی و ساخته شده و با بهره گیری از نام برنامه یعنی «پل فروردین» نشانگر یك پل بود كه زمستان را با عبور از دروازه نوروز به بهار پیوند بخورد. البته محدودیت فضای استودیو سبب شده بود تا به صورت كامل جذابیت های آن نمایان نشود.
همین طور در چارچوب یك سلسله مستندهایی، چهره های هنری با بینندگان همراه شدند تا روایت هایی مستند از نقاط دیدنی ایران داشته باشند مانند پوریا پورسرخ در مسافرت به قشم، گلاره عباسی در جزیره هرمز، شبنم قلی خانی در بافق یزد و....
سوالات و روش اجرای دو مجری برنامه هم، مخاطب را به چند سال قبل و شیوه اجرا مرسوم آن زمان ها می برد و نمی توانست او را پای برنامه نگه دارد. البته میهمانان دعوت شده برنامه نسبتاً متفاوت با سایر برنامه های روی آنتن بودند و این یك مزیت به شمار می آید.
عصر جدید و دوباره احسان علیخانی
احسان علیخانی با وجود آنكه خیلی تمایلی به اجرای ویژه برنامه تحویل سال شبكه سه سیما نداشت اما به اصرار مدیران شبكه سه این مسئولیت را پذیرفت. او سال های گذشته با ویژه برنامه هایی چون «سه ستاره» و «بهار نارنج» در لحظه سال تحویل میهمان خانه های مردم می شد اما امسال كه مشغول پروژه «عصر جدید» بود و برنامه تحویل سال را باز در چارچوب قسمت ویژه این برنامه روانه آنتن كرد.
بنظر می رسد شبكه سه سیما با این تصمیم قصد داشت تا برای مهم ترین برنامه این روزهای خود كه روی آن حسابی سرمایه گزاری نموده است تبلیغ كند. برای اینكه كه در این برنامه ضمن دعوت از داوران، برگزیدگان مرحله اول برنامه باز بعنوان میهمان حضور داشتند.
دكور برنامه «عصر جدید» با اضافه كردن یك سفره هفت سین و حضور چند زن هنرمند فعال در حوزه صنایع دستی (به منظور پشتیبانی از كالای ایرانی)، اجرای زنده موسیقی نواحی و تغییراتی جزئی برای تحویل سال آماده شد كه می توان گفت تازگی خاصی برای مخاطبان نداشت.
همین طور سبك و سیاق اجرای علیخانی در این برنامه هیچ تازگی و تفاوتی با برنامه های پیشین او نداشت و در واقع این برنامه هم كپی دیگری از برنامه های تحویل سال شبكه سه سیما در سال های گذشته بود.
شبكه چهار و برنامه ای برای سلایق خاص
شبكه چهار به نظر می رسید كه بنا داشت امسال خیلی از رقبایش عقب نیفتد، بنا بر این مدیران شبكه برنامه ویژه ای را برای تحویل سال در نظر گرفتند با نام «همیشه بهار» كه امیرحسین مدرس اجرای آنرا بر عهده داشت.
دكور برنامه باز در چند بخش استودیویی و فضای باز كه حال و هوای سنتی داشت در نظر گرفته شده بود و مدرس در خلال برنامه با مهمانانی كه از جنس فرهنگ، علم و ادب بودند به گفت و گو می پرداخت.
در تیزرهای این برنامه اشاره شده بود كه از مهمانانی دعوت می شود كه تا به امروز در تلویزیون حاضر نشده بودند و این مسئله كنجكاوی مخاطبان را بر می انگیزد تا پای برنامه نشسته و با میهمانان آشنا گردند اما آنچه كه از قاب تلویزیون پخش گردید حسابی آنها را ناامید كرد، هر چند كه ایده ای نسبتاً جدیدی بود.
در واقع در این برنامه افرادی با گریم و پوشش شخصیت های علمی و فرهنگی كهن ایرانی مقابل مدرس نشسته و با او به گفت و گو درباره آثارشان و چگونگی درنوردیدن درجات علمی می پرداختند كه در لحظه تحویل سال جذابیت چندانی برای مخاطبان نداشت.
در نهایت فضای جدی و خشكی كه حاكم بر برنامه بود چندان به مذاق مخاطب در لحظات پایانی سال خوش نمی آمد، برنامه های شبكه چهار مخاطبان خاص خودرا دارد و به سبب آنكه علاقه زیادی به مسائل فرهنگی و علمی دارند، ویژه برنامه های این شبكه همیشه با حال و هوایی این چنینی روی آنتن می رود.
دعای تحویل سال «همیشه بهار» هم توسط گروهی از اقوام مختلف ایرانی با لباس های محلی به صورت زنده در استودیو برنامه اجرا شد.
بهار جان در شبكه پنج
شبكه پنج سیما ویژه برنامه تحویل سال را كه «بهار جان» نام داشت را با اجرای حمید گودرزی و هیراد حاتمی زودتر از سایر شبكه های سیما روانه آنتن كرد. این برنامه با دكوری نه چندان جدید مقابل دیدگان تماشاگران قرار گرفت. ایجاد فضایی متفاوت برای اجرای خوانندگان كه سال های گذشته باز در برنامه های مختلف اجرا شده بود از دیگر ایده های این برنامه به شمار می آمد.
برنامه سفر رابعه مدنی بازیگر سینما و تلویزیون به مشهد باحضور مجید واشقانی از آیتم های این برنامه بود. از طرف دیگر دعوت از میهمانان تكراری آن هم در صورتی كه با فاصله زمانی نه چندان زیادی در یك برنامه دیگر حضور داشتند، از نقاط ضعف این برنامه به شمار می رفت.
دعوت از سیدمحمد بطحائی وزیر آموزش و پرورش، علی نصیریان و مسعود صادقلو كه برای اولین بار در تلویزیون حضور پیدا كرد هم از خاصیت های این برنامه بود.
بازگشت الهام چرخنده به تلویزیون با شبكه افق
شبكه افق باز امسال باز به سایر شبكه های تلویزیون پیوسته و برای تحویل سال برنامه ویژه ای را تدارك دیده بود با عنوان «بهار جان ها». نكته جالب توجه این برنامه به میهمانان و آیتم های برنامه اختصاص نداشت بلكه به خود مجری باز می گشت و آن هم حضور دوباره الهام چرخنده در قاب تلویزیون بود.
این ویژه برنامه تلاش داشت تا فضای متفاوتی را متناسب با سلیقه مخاطبانش روی آنتن ببرد، به همین دلیل میهمانان برنامه و آیتم های آن بیشتر جنبه معنوی داشتند. بررسی مسائلی نظیر اعتكاف، دفاع مقدس و رزمندگانی كه پا به عرصه بازیگری گذاشتند همچون بخش های مختلف این برنامه بود.
به وقت بهار با شبكه آی فیلم
شبكه آی فیلم باز همچون سال گذشته، چند روز مانده به تحویل سال ویژه برنامه ای را برای مخاطبانش تدارك دید با نام «به وقت بهار» كه مانند سال قبل سیدجواد هاشمی اجرای آنرا برعهده داشت و سعید شیخ زاده هم در كنار او حضور داشت. البته نابلدی شیخ زاده در اجرای چنین برنامه ای و سوالات سطحی و غیرجذاب مجریان از نكات منفی این برنامه بود.
این برنامه در فضای استودیویی تكراری و در یك قاب ثابت اجرا شد كه همین مسئله موجب خستگی تماشاگران و یكنواختی برنامه برایشان می شد. حضور طولانی مدت میهمانان هم از دیگر نكات منفی این برنامه به شمار می آمد.
داریوش ارجمند، رضا رویگری، لیلا اوتادی، شبنم قلی خانی، كمند امیرسلیمانی، سپند امیر سلیمانی و… چهره هایی بودند كه میهمان «به وقت بهار» شدند.
این ویژه برنامه با آیتم هایی همچون طنز رادیویی، شوخی با خوانندگان و تبریك هنرمندان باز همراه بود. بخش های خوانندگی این برنامه هم كه تكراری از برنامه های سال قبل سایر شبكه ها بود جذابیتی نداشت.



1398/01/01
11:02:18
5.0 / 5
4502
تگهای خبر: آنتن , بازیگر , برنامه , دكور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است