در گزارش هنر شهر مطرح شد؛

بهشت حکیم الله شعار ژورنالیستی نمی دهد

بهشت حکیم الله شعار ژورنالیستی نمی دهد هنر شهر: ویدا موسوی کارگردان نمایش بهشت حکیم الله با اشاره به دلیلهای استفاده از عروسک در این نمایش تک پرسوناژ عنوان نمود داعشی که در این اثر نمایشی به تصویر کشیده می شود نماینده اسلام صهیونیستی است.


ویدا موسوی کارگردان نمایش «بهشت حکیم الله» که اخیرا اجرای خویش را در سالن سایه تئاترشهر شروع کرده است درباره شیوه اجرایی این نمایش مونولوگ که با همراهی چند عروسک بزرگ به صحنه می رود به خبرنگار مهر اظهار داشت: شیوه اجرایی نمایش، استفاده از عروسک در کنار بازیگر اصلی است. عروسک ها در طول اجرا نقش های مختلفی را برعهده دارند و کاراکتر اصلی را همراهی می کنند. اما این شیوه به این علت برای نمایش اننتخاب شد که وقتی مقرر است یک بازیگر در یک متن نمایشی مونولوگ، با تک گویی، یک تنه تماشاگر را تا آخر نمایش با خود همراه کند، تنها با تاکید بر توانایی و تسلط روی متن نمی توان اتفاق ویژه و ایده آلی را برای جذب مخاطب رقم زد. بنابراین سازندگان اثر ملزم به ایجاد فضاسازی بصری ویژه ای هستند که «بهشت حکیم الله» به علت روایت غیرخطی و تعدد صحنه و مکان های رفت و برگشتی از حال به گذشته و برعکس، شدت این نیاز را به مراتب برای بنده و گروه تولید بیشتر کرد.
وی افزود: شخصیت آیینه در «بهشت حکیم الله» غرق در خاطرات خود از مزارشریف به قرچک ایران و سپس سوریه است که طبعاً برای ورود و خروج به فضای فکری او باید تدبیر خاصی اندیشه می شد که در فکر اولیه و ساده ترین حالت، ارتباط با شخصیت های حاضر در فضای ذهنی او، تکنیک بازی در بازی بود که برای بنده این تکنیک از جذابیت چندانی برخوردار نشد ازاین رو بعد از عبور از طرح و ایده های بسیار، سخت ترین راه ممکن را پیش راه خود قرار دادیم که در نهایت به ساخت و حضور ۱۰ عروسک در کنار آیینه رسیدیم که به نظر بنده از نقاط پررنگ و موثر «بهشت حکیم الله» بشمار می رود. به نتیجه نشستن این شیوه اجرایی اثر را در تولید و تعداد عوامل، از یک اثر نمایشی مونولوگ به مراتب فاصله داد و هزینه هنگفتی را هم در بر داشت. موسوی درباره داستان نمایش توضیح داد: نمایش «بهشت حکیم الله» روایت گر زندگی عاشقانه آیینه دختر جوان افغانستانی است که به اصرار نامزدش حکیم الله، از مزارشریف به قرچک ایران مهاجرت می کنند اما در قرچک با شرایط رضایت بخشی روبرو نمی شوند، بنابراین این دفعه قرچک را به مقصد ترکیه ترک می کنند اما در میانه راه آیینه متوجه می شود که اتوبوس به سمت سوریه و نیروهای داعش تغییر جهت داده است. «بهشت حکیم الله» از یک جغرافیای مشخص به نام افغانستان صحبت می کند اما در واقع همه جغرافیای اسلامی، انسانی و ایمانی را مدنظر دارد. «بهشت حکیم الله» شعارهای ژورنالیستی سر نمی دهد و فقط حقیقت داعشیان را در معرض قضاوت مخاطب قرار می دهد‪.‬ داعشی که در «بهشت حکیم الله» نشان داده می شود در واقع نماینده اسلام صهیونیستی است.
این بازیگر و کارگردان تئاتر در انتها صحبت هایش متذکر شد: من و همه اعضای گروهم تمام تلاشمان را در جهت هرچه بهتر و بیشتر دیده شدن این اثر انجام داده ایم و جدا از برگشت مالی، مشتاق حضور تماشاگران بعد از چندین اجرای جشنواره ای خالی از تماشاگر در کنار خودمان هستیم. امید است سالن از نگاه زیبا و صدای نفس های تماشاگران نمایش «بهشت حکیم الله» گوش تا گوش پر شود. نمایش «بهشت حکیم الله» به نویسندگی خسرو امیری و کارگردانی ویدا موسوی از اول خرداد ماه ساعت ۲۰ در تالار سایه مجموعه تئاترشهر اجرای عمومی خویش را شروع کرده است. سعید موذنی تهیه کننده این اثر نمایشی است. «بهشت حکیم الله» در هفدهمین جشنواره تئاتر مقاومت نامزد ۹ جایزه و برنده ۷ تندیس بهترین کارگردانی، بهترین نمایشنامه، بهترین بازیگری زن، بهترین طراحی صحنه، بهترین طراحی گریم، بهترین طراحی نور و بهترین طراحی لباس شده است و در سی ونهمین جشنواره تئاتر فجر هم به صحنه رفت و تندیس بهترین طراحی صحنه و جایزه برتر بازیگری زن را برای ویدا موسوی به ارمغان آورد. این نمایش اثری تک پرسوناژ با بازی ویدا موسوی است که با همراهی ۱۰ عروسک و عروسک گردانی علی صادقی، سحر زلفی، مرصاد کمالی، طهورا شیخ الاسلامی، امین ویریک وند، علی رنجبریان، امیرحسین ولی اجرا می شود.


منبع:

1401/03/07
07:41:04
0.0 / 5
335
تگهای خبر: بازیگر , تئاتر , تصویر , تهیه كننده
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است