اشنایی با روانشناسی رنگ ها

اشنایی با روانشناسی رنگ ها هنر شهر: روانشناسی رنگ ها، اثرات عاطفی و ذهنی رنگ ها روی انسان ها در تمامی جنبه های زندگی می باشد. ناگفته نماند كه در فرهنگ های مختلف تفسیر، معنی و درك رنگ ها تفاوت دارد.


استفاده از روانشناسی رنگ ها در زندگی روزانه 
 
آیا می دانستید محیطی كه در آن زندگی می كنید روی احساسات و وضعیت ذهنی شما تاثیر می گذارد؟ آیا تا به حال توجه كرده اید كه بعضی مكان ها شما را خشمگین می كنند اما بعضی مكان ها آرامش می دهند؟ یكی از عوامل ایجاد چنین تاثیراتی تاثیر رنگ های محیط است.
 
 
 
در هنر درمانی رنگ ها در ارتباط با احساس فرد هستند و روی وضعیت جسمی و ذهنی او تاثیر می گذارند. تحقیقات نشان داده است كسانی كه به دنبال رنگ قرمز هستند در اثر این رنگ ضربان قلب افزایش پیدا می كند و منجر به افزایش آدرنالین در جریان خون می شود. در رابطه با اثرات روانی رنگ ها آن ها را به دو دسته تقسیم می كنیم: رنگ های گرم و رنگ های سرد. رنگ های گرم مثل قرمز، زرد و نارنجی باعث ایجاد احساساتی چون آسایش و خصومت و عصبانیت می شود. رنگ های سرد مثل سبز، آبی و بنفش احساس آرامش و به همان اندازه احساس غم و ناراحتی ایجاد می كند.
 
 
 
روانشناسی رنگ ها 
 
روانشناسی رنگ ها را می توان در زندگی روزانه به كار برد. به عنوان مثال اگر تصمیم گرفته اید كه دیوارهای اتاق خانه را رنگ كنید به توضیحات زیر كه درباره رنگ ها و تاثیرات روانی آن ها آمده است توجه كنید.
 
 
 
روانشناسی رنگ های سرد 
 
اگر می خواهید خلاقیت داشته باشید و به سیناپس های مغزی كمك كرده باشید از رنگ بنفش استفاده كنید. بنفش با تركیب آبی و بنفش بین احساس آرامش و انگیزش كه مشوق خلاقیت هستند تعادل ایجاد می كند. بنفش روشن در محیط آرامش ایجاد می كند و تنش را از بین می برد. استفاده از این رنگ در فضای خانه و دفتر كار عالی است.
 
 
 
اگر به دنبال یك محیط آرام هستید از رنگ های سبز یا آبی استفاده كنید. این رنگ های سرد آرام بخش هستند. از نظر علمی ثابت شده است كه چشم ها مستقیما روی رنگ سبز با شبكیه متمركز می شود و این باعث می شود به ماهیچه های چشم كمتر فشار بیاید.
 
 
 
از رنگ آبی در اتاق های پر رفت و آمد و اتاق هایی كه ساعات زیادی را در آن می گذرانید استفاده كنید. رنگ آرام بخش آبی سرعت تنفس و فشار خون را كاهش می دهد. اتاق خواب بهترین مكان برای استفاده از این رنگ آرام بخش است.
 
 
 
روانشناسی رنگ های گرم 
 
اگر می خواهید فضایی پر شور و هیجان ایجاد كنید یا اشتهای میهمان ها را بالا ببرید از رنگ های زرد و نارنجی استفاده كنید. این رنگ ها با غذا در ارتباط هستند و باعث می شوند شكم تان به غرغر بیفتد. به همین دلیل رستوران ها بیشتر از این رنگ ها استفاده می كنند.
 
 
 
در استفاده از این رنگ ها باید بسیار مراقب باشید زیرا رنگ های زرد و نارنجی نور زیادی را منعكس می كنند و چشم را تحریك می كنند. در نتیجه منجر به ناراحتی چشم ها می شوند. اگر رژیم دارید و كالری غذاها را محاسبه می كنید شاید دلتان نخواهد كه از این رنگ ها در آشپزخانه خود به كار ببرید.
 
 
 
روانشناسی رنگ در تبلیغ و بازاریابی 
 
روانشناسی رنگ ها در تبلیغ و بازاریابی تاثیر زیادی دارد. بیشتر كمپانی ها تحقیقات زیادی در این زمینه انجام می دهند تا از آن ها استفاده درستی در تبلیغات و بازاریابی استفاده كنند. آن ها از رنگ ها برای ایجاد حس گرسنگی، حس اعتماد، آرامش یا انرژی و خیلی چیزهای دیگر استفاده می كنند.
 
تاثیرات روانشناسی رنگ ها 
 
تمام رنگ های اصلی مفهوم و تاثیرات متفاوتی دارند كه در این جا به چند نمونه از تاثیرات رنگ ها اشاره شده است.
 
 
 
سفید: 
 
پاكی
 
معصومیت
 
تمیزی
 
عزاداری (در بعضی از فرهنگ ها)
 
 
 
سیاه: 
 
اعتبار
 
نیرو
 
قدرت
 
هوش و ذكاوت
 
لاغری
 
مرگ و عزا (در بعضی فرهنگ ها)
 
 
 
خاكستری: 
 
بیطرف
 
بی انتها
 
اهل عمل
 
 
 
قرمز: 
 
عشق
 
مهربانی
 
گرما
 
آرامش
 
 انرژی
 
هیجان
 
قوت
 
زندگی
 
خون
 
 
 
نارنجی: 
 
شاد
 
پر انرژی
 
هیجان
 
اشتیاق
 
گرما
 
ثروت
 
كمال
 
تغییر
 
انگیزش
 
 
 
زرد:
 
شادی
 
خنده
 
گرما
 
خوش بینی
 
گرسنگی
 
قوت
 
ناامیدی
 
عصبانیت
 
جلب توجه
 
 
 
سبز: 
 
طبیعت
 
پیشرفت
 
پول
 
سلامت
 
حسادت
 
آرامش
 
توازن
 
آرامش
 
باروری
 
 
 
آبی: 
 
آرامش
 
سرما
 
دانش و معرفت
 
وفاداری
 
حقیقت
 
تمركز
 
از بین برنده اشتها
 
 
 
بنفش: 
 
ثروت
 
كمال
 
معرفت
 
كامیابی
 
معنوی
 
احترام
 
معما
 
 
 
قهوه ای: 
 
قابل اعتماد
 
استوار
 
دوستی
 
ناراحتی
 
گرما
 
آرامش
 
امنیت
 
طبیعت
 
عزاداری (در بعضی فرهنگ ها)
 
 
 
صورتی:
 
عشق
 
مهربانی
 
آرامش
 
هیجان
1396/04/19
20:32:46
5.0 / 5
4525
تگهای خبر: هنر , هنردرمانی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است