دبیر مبلغین اربعین كشور:

امسال 5000 مبلغ اربعین اعزام می شوند

امسال 5000 مبلغ اربعین اعزام می شوند به گزارش هنر شهر دبیر مبلغین اربعین كشور خبر داد: امسال 5000 مبلغ اربعین اعزام می شوند اما بر مبنای تخمین ها ۳۰هزار مبلغ برای امسال مورد نیاز است كه حد ایده آل ماست و باید به سمت آن حركت نماییم.


به گزارش هنر شهر به نقل از ایسنا، حجت الاسلام مرتضی استقامت چهارشنبه در نشست خبری با عنوان تشریح فعالیت های مبلغین اربعین كشور، اظهار داشت: راهبردهای كلی كه برای تبلیغات ترسیم كردیم بر این مبنا بود كه اربعین اتفاقی بود كه با حضور ایرانیان به حادثه و سپس پدیده تبدیل شد و در نهایت تبدیل به یك جریان شد اما از قبل گفتیم كه باید به اربعین بعنوان یك تمدن نگاه كنیم؛ همان نكته ای كه رهبری به تازگی مورد تاكید قرار دادند.
وی ادامه داد: در سال ۹۰ با عنایت به تراكم حضور زائرین اربعین به این نتیجه رسیدیم كه یكی از مهمترین نیازهای مردم در حوزه تبلیغ، فعالیت های جمعی و گروهی است و در این سال نخستین تشكل حوزوی و مردمی خودجوش تاسیس شد.
استقامت افزود: در سال ۹۲ با عنایت به حضور گسترده و متراكم زائرین حسینی در اربعین به این نتیجه رسیدیم كه باید كارهای فرهنگی بیشتر و بهتری صورت گیرد، بنابراین گفتمان سازی واحد و هدف مشترك برای مبلغین تعریف شد.
دبیر دبیرخانه مبلغین اربعین كشور با اشاره به اینكه در اربعین حسینی خدمات رفاهی، امنیتی، اسكان و ترابری خیلی خوب و منظم انجام می شود و متولی دارد، اظهار داشت: در بحث ضرورت سامان دهی به تبلیغات اربعین بعثه مقام معظم رهبری پیگیری كرد و در سال ۹۳ یك هسته مردمی بوجود آمد كه راهكارهای ورود طلاب به تبلیغات اربعین را عملی كرد.
وی اظهار نمود: در همین سال ۹۳، بالغ بر ۸۰۰ نفر از مبلغان به شكل متمركز در مراكزی كه زائرین ایرانی تراكم حضور بیشتری داشتند اعزام شدند كه شامل مراكز خروجی مرز ایران و عراق و اماكن پر تردد زائرین ایرانی همچون مسجد كوفه، مسجد سهله، حرم امام علی(ع)، حرم امام حسین(ع) و همینطور مسیر پیاده روی نجف به كربلا بود.
استقامت افزود: در سال ۹۴ بعد از كسب تجربه از كار اول متوجه شدیم كه باید ترسیم راهبردها را بهتر انجام بدهیم، فلذا به سمت بهینه سازی رفتیم و در این سال ۱۱۰۰ نفر طلبه به همراه كاروان های استانی به منطقه تبلیغی اعزام شدند.
وی ادامه داد: در سال ۹۵ با همكاری نهادهای حوزوی مانند شورای سیاستگذاری تبلیغی اربعین و همینطور با حضور سازمان های متولی مثل مجمع جهانی اهل بیت(ع)، جامعة المصطفی، شورای مدیریت حوزه علمیه قم و مشهد، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه، اوقاف و مجامع مردمی چون تشكل فراگیر تبلیغ توانستیم تحولات خوبی در امر تبلیغ ایجاد نماییم.
این متخصص در حوزه تبلیغات با اشاره به اینكه در سال ۹۶ جمعیت استانی بیشتر شد، اذعان كرد: در این سال جمعیت اعزامی از قم ۱۶۰۰ نفر بود كه در كنار مبلغین اعزامی از استان ها توانست حضور مبلغین در موكب هارا تقویت كند.
وی با اشاره به اینكه در سال ۹۷ حدودا در زمینه اعزام مبلغ از استان ها و اعزام به موكب ها نتیجه مطلوبی حاصل شد، خاطرنشان كرد: در سال ۹۷ قرار شد یك روحانی در هر موكب داشته باشیم كه علاوه بر ارتقای خدمت رسانی در مواكب، جریان فرهنگی آن موكب را هم هدایت كند.
استقامت افزود: در سال ۹۷ ما یك افت اعزام داشتیم به این دلیل كه روحانی های ما بیشر به استان ها فرستاده شدند كه الان حدود ۴۷۰۰ نقر از مبلغان در استان ها هستند و با این وجود 3000 مبلغ در استان ها و موكب ها و ۷۰۰ نفر اعزامی از قم داشتیم.
وی اظهار نمود: در همان سال ۹۷ شورای سیاست گذاری به این نتیجه رسید باید اقداماتی جهت توانمندسازی طلاب انجام دهد در همین جهت اپلیكیشن موبایلی با عنوان "حبیب" برای مرتفع ساختن نیازهای مبلغین و سازماندهی بین حلقه هایی كه از استان ها اعزام می شوند بوجود آمد.
استقامت در توضیح كارآیی نرم افزار "حبیب" توضیح داد: این برنامه حاوی جی پی اس آنلاین و كتابخانه همراه مبلغین و سرفصل های آموزشی مورد نیاز آن هاست كه گزارش گیری روزانه دارد و خدماتی كه مبلغین به آن نیاز دارند را عرضه می دهد؛ همینطور گزارش گیری روزانه و اطلاع رسانی دو طرفه دارد و علاوه بر آن خروجی این اپ دبیرخانه را در جهت صدمه شناسی در موضوعات مختلفی كه در كار تبیلغی پیش می آید، تغذیه می كند.
او همینطور بیان كرد: در سال ۹۸ در شورای سیاستگذاری در كنار معاونت بین الملل دفتر رهبری جلساتی را برگزار كردیم كه با هدف بهینه سازی خدمات روحانیون و مبلغین و یكسان سازی نهادهای اعزام كننده در اربعین رخ داد كه مهمترین مصوبه این جلسات در بحث آموزش ضرورت برگزاری دوره ها و همایش ها و همینطور عرضه بسته های آموزشی با همكاری دفتر تبلیغات بود و در قسمت پژوهش هم قرار شد محتوایی كه مبلغین برای آموزش هایشان نیاز دارند، بعثه رهبری تامین كند.
استقامت در مورد هزینه ی تبلیغات اربعین و مبلغان اظهار نمود: یكی از مهم ترین مسائل موجود در جامعه اینست كه این مبلغین از كجا تامین می شوند؛ ما یك اصلی در كار جهادی داریم كه كار جهادی باید بدون توقع باشد؛ امسال و سال های گذشته مبلغان كاملا بدون هیچ چشم داشت و پاداش پایانی یا حق ماموریتی فعالیت داشتند و این حركت كاملا خودجوش است و حتی در مواردی بخش هایی از هزینه های ابزارهای مورد نیازشان را هم خودشان تامین كرده اند.
وی با اشاره به اینكه مبلغان امسال در مرزهای خسروی، چذابه، شلمچه و مهران مستقر می شوند، خاطرنشان كرد: امسال اعزام روحانیون از مبدا استان ها خواهد بود كه حداقل 2000 و حداكثر 5000 كاروان وجود دارد كه مبلغان آن هارا همراهی خواهند كرد؛ اعزام این مبلغین برای خروجی استان ها از قم انجام می شود؛ سقف اعزام امسال در مرزها هم ۵۰۰ نفر است كه ثبت نام و جذب و آموزش این مبلغین انجام شده و هفتم ماه صفر از مرز مهران نخستین گروه اعزام می شود كه به دلیل حجم گسترده تردد از این مرز است.
دبیر دبیرخانه مبلغین اربعین كشور اظهار نمود: در مرز چذابه و شلمچه مبلغین چندزبانه و عرب زبان ها را داریم؛ با عنایت به اینكه ۲۰ تا ۳۰ درصد زائرین از بانوان هستند، حضور بانوان مبلغی را برای بیان احكام خاص مد نظر داشته ایم هرچند در زمینه بانوان مبلغ زیرسازی هایی انجام داده ایم اما هنوز نیازهایی داریم.
وی تصریح كرد: به صورت كلی بر مبنای تخمین هایی كه زده ایم ۳۰هزار مبلغ برای امسال مورد نیاز ما بوده است كه حد ایده آل ماست و باید به سمت آن حركت نماییم.



1398/07/11
12:16:53
5.0 / 5
3600
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۱ بعلاوه ۴
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است