۶ روایت موسیقایی از سردار سلیمانی
به گزارش هنر شهر پوئم سمفونی «سرباز» با اشعاری از علی محمد مؤدب، خوانندگی امیرحسین سمیعی، رهبری ارکستر آرش امینی و آهنگسازی آرمان مهربان از تازه ترین آثار تولیدشده دفتر موسیقی صداوسیما، امور موسیقی سازمان فرهنگی - هنری شهرداری تهران و دفتر موسیقی حوزه هنری در آستانه سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی منتشر گردید.
به گزارش هنر شهر به نقل از ایسنا، آرش امینی رهبر ارکستر صداوسیما که نقش رهبری پوئم سمفونی سرباز را برعهده داشت، درباره چگونگی شکل گیری این اثر به «وطن امروز» اظهار داشت: ۲۰ روز پیش بود که وقتی برای اولین بار پارتیتورهای این اثر را دیدم، به همکارانم گفتم کاری که بر طبق این پارتیتور ساخته شود، بدون شک اثری فاخر و درخشان در حوزه موسیقی کلاسیک محسوب خواهد شد و خدا را شکر می کنم که نتیجه کار هم آنطور که پیشبینی می کردم از آب درآمد.
وی افزود: پوئم سمفونی سرباز از ۶ بخش تشکیل شده است که هر کدام از آنها یک داستانی از زندگی قهرمان ملی، شهید قاسم سلیمانی را روایت می کند؛ «سرباز»، «میهن»، «پیکار»، «پدر»، «الله اکبر» و «فتح»، ۶ بخش این پوئم سمفونی است که البته درباره نامگذاری این بخش ها باید به ۲ نکته اصلی اشاره کنم.
امینی در ادامه تصریح کرد: در وهله اول باید بگویم این اسامی که بر بخش های مختلف پوئم سمفونی «سرباز» گذاشته شده است همگی از برداشت های شخصی بنده نسبت به همخوانی قطعاتی با حال و هوای بخش هایی از زندگی شهید قاسم سلیمانی نشأت گرفته است. نکته دوم آنکه به مخاطبان این اثر سفارش می کنم این قطعات را بدون پیش فرض ذهنی فارغ از عناوین این قطعات گوش کنند و هر مخاطبی با عنایت به سطح شناختش از شهید قاسم سلیمانی به این آثار دل و گوش جان بسپارد و فضاسازی شخصی خویش را از قهرمان این روزهای مردم ایران داشته باشد.
وی درباره تهیه کنندگان این پوئم سمفونی اظهار داشت: این اثر فاخر با همکاری ۳ نهاد مهم موسیقایی کشور به تولید رسیده است و با عنایت به آنکه معمولا نهادهای فرهنگی فعالیتهای موازی انجام می دهند، همین که یک اثر فاخر در وصف یکی از قهرمانان ملی با همکاری ۳ نهاد اصلی موسیقی کشور به تولید رسیده است، خود اتفاق بزرگی به حساب می آید و ارزش این همکاری وقتی دوچندان می شود که بدانیم همه کسانی که در ساخت این اثر نقش داشته اند، بدون کوچک ترین منیت برای تولید اثری شاخص نهایت تلاش خویش را کردند.
این هنرمند درباره حال و هوای نوازندگان جوان ارکستر صداوسیما برای ضبط اثر ویژه حاج قاسم اظهار داشت: به جرات می توانم بگویم در تمام مراحل در ارتباط با ضبط، شاهد همدلی و همکاری عجیبی از جانب نوازندگان جوان ارکستر بودم به صورتی که اشتیاق نوازندگان ارکستر به وسواس بیشتر این هنرمندان منجر شده بود و اغلب آنها برای ضبط هر قطعه درخواست می کردند تعداد بیشتری ضبط نماییم که در نهایت بهترین خروجی حاصل شود و بدون شک این اشتیاق از عشق به میهنشان و قهرمان محبوب کشور سرچشمه می گیرد.
وی در انتها اظهار داشت: تمام مراحل تولید پوئم سمفونی سرباز بطور قطع برای من تجربه ای فراموش نشدنی خواهد بود و آنچه توسط من و همکارانم انجام شده حتی یک هزارم زحمات و تلاشهای سردار سلیمانی نیست و با تمام وجود سعی کردیم که ادای دین کوچکی به حاج قاسم داشته باشیم.
از «نگین سلیمان» تا «سرباز»
علی محمد مؤدب، شاعر پوئم سمفونی سرباز ابتدا درباره شهید سلیمانی اظهار داشت: شهید سلیمانی شهید عشق است که در میدان های دشوار برای حفظ حق زیستن آدم ها وارد عرصه نبرد می شد.
وی افزود: از همان روزی که خبر به شهادت رسیدن حاج قاسم را شنیدم، دغدغه تولید اثر برای ایشان را داشتم و در همان روزهای نخست شهادت ایشان، قطعه «نگین سلیمان» با ترانه ای از بنده و خوانندگی بهرام پاییز در فضای موسیقی کشور منتشر گردید و مورد استقبال هم قرار گرفت.
مؤدب در ادامه تصریح کرد: بسیار خوشحالم از اینکه در ادامه در بزرگ ترین پروژه موسیقایی مختص شهید قاسم سلیمانی نقش کوچکی ایفا کردم و امیدوارم این روند هم ادامه داشته باشد، چون که ناگفته ها درباره سردار دل ها زیاد است که می توانیم تا سال ها از آن برای ساخت آثار هنری بهره مند شویم.
وی با ابراز خرسندی بابت حضورش در این پروژه اظهار نمود: روزی توفیق داشتم که در ضبط بخشی از پوئم سمفونی سرباز حضور داشتم و می دیدم که اعضای ارکستر در ایام کرونایی با چه عشق و انگیزه ای مشغول تولید این اثر پرارزش هستند. به هر حال امروز خیلی خوشحالم که شاهد رونمایی از اثری درباره سردار سلیمانی هستیم.
مؤدب درباره شرایط تولید این سمفونی اظهار داشت: همکاری خوب و بدون چشمداشتی را از جانب همه هنرمندان حاضر در این پروژه شاهد بودم و به معنای واقعی همه همدل و متحد بودند که اثری فاخر در وصف حاج قاسم تولید شود؛ همانطور که شهید در زندگی اش باعث اتحاد ملت بود، بعد از شهادت هم باعث همدلی شده است.
وی در انتها اظهار داشت: از همان روز اول که برای نوشتن اشعار این سمفونی کارم را شروع کردم، نهایت تلاش خویش را کردم که بهترین نتیجه ممکن حاصل شود و البته در کنار این تلاش، دعا می کردم که بتوانم شعر مقبولی بنویسم که در مقابل شهید شرمنده نشوم. درباره اثر تولیدشده هم باید بگویم که خدا را شکر می کنم که تا به هم اکنون بازخوردهای خوبی از اهالی فرهنگ و مخاطبان گرفته ایم و امیدوارم تولید پوئم سمفونی سرباز سرآغازی برای تولیدات فاخر در وصف شهید سپهبد قاسم سلیمانی باشد.
منبع: honareshahr.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب