اقتصاد سالم زیر بنای اقتدار یک امت است

اقتصاد سالم زیر بنای اقتدار یک امت است قم استاد حوزه علمیه عنوان کرد: اقتصاد سالم زیر بنای اقتدار یک امت است و امیر المؤمنین(ع) در نهج البلاغه فرمودند اِنَّما یؤْتی خَرابُ الاْرْضِ مِنْ اِعْوازِ اَهْلِها اگر مردم گرفتار تنگدستی باشند سرزمین ها ویرانه خواهد شد.



حجت الاسلام و المسلمین محمد حاج ابوالقاسم دولابی سخنران حرم حضرت معصومه (س) طی سخنانی در آیین ترتیل خوانی قرآن کریم که امروز ۱۶ فروردین ماه در حرم بانوی کرامت انجام شد با اعلان اینکه در جزء سوم موضوع معیشت و اقتصاد سالم را بعنوان عاملی که موجب اقتدار امت اسلام می شود مورد توجه قرار می دهیم، اضافه کرد: اقتصاد سالم زیر بنای اقتدار یک امت است و امیر المؤمنین(ع) در نهج البلاغه فرمودند اِنَّما یؤْتی خَرابُ الاْرْضِ مِنْ اِعْوازِ اَهْلِها اگر مردم گرفتار تنگدستی باشند سرزمین ها ویرانه خواهد شد.

وی با اعلان اینکه اگر دولت و ملت از نظر اقتصادی در مضیقه باشند ستون های حکومت متزلزل می شود، اظهار نمود: امیر المؤمنین(ع) در عهدنامه خودشان به مالک اشتر چهار دستور مهم دادند جمع آوری مالیات، مبارزه با دشمن، اصلاح و ساماندهی امور مردم مصر و آباد کردن سرزمین و منطقه مصر پس از این چهار مورد فقط یک مورد غیر اقتصادیست و بقیه به مسائل اقتصادی و معیشت مردم مرتبط می باشد.

حاج ابوالقاسم با تاکید بر این که مهم تر از اصل اقتصاد، سلامت اقتصاد است، اشاره کرد: در جزء سوم قرآن کریم دستورات مختلفی وجود دارد که پایه ریزی اقتصاد سالم را دنبال می کند بعنوان مثال آیه ۲۷۸ سوره بقره به موضوع ربا که یکی از مفاسد بنیان برافکن اقتصادیست اشاره دارد.

کارشناس مذهبی حرم بانوی کرامت با اشاره به این که دستورات مختلفی برای سالم سازی اقتصاد کشور در آیات قرآن و روایات به چشم می خورد، عنوان کرد: پرهیز از ظلم به مردم توسط کارگزاران اقتصادی همین طور برخورد عبرت آمیز با دست اندازان به بیت المال و سارقان، مقابله با کم فروشی همچون این دستورات است.

استاد حوزه علمیه با اعلان اینکه کم فروشی اقسام مختلفی دارد، ابراز کرد: کسانی که کالای بی کیفیت را با قیمت به فروش می رسانند و تعدادی از صنعتگرانی که با وجود حمایت ها قیمت ها را بی خود می افزایند هم به صورتی کم فروشی می کنند.

وی مقابله با تراکم و انباشته شدن سرمایه ها در نزد یک عده خاص را یکی دیگر از دستورات دیگر قرآن کریم معرفی نمود و اظهار داشت: بانکها اگر منابع عظیمی را که در اختیار دارند در جهت به حرکت درآوردن اقتصاد کشور و تولید کشور یه کار نیاندازند مصداق آیه وَالَّذِینَ یکنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلا ینْفِقُونَها فِی سَبِیلِ اللهِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذابٍ أَلِیمٍ هستند و اگر از این فرصت بزرگ برای چرخش چرخ های اقتصاد استفاده کنند می توانند زمینه ساز اقتدار اقتصادی کشور باشند.

حاج ابوالقاسم با اشاره به آیه وَیْلٌ لِکُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ الَّذِی جَمَعَ مَالًا وَعَدَّدَهُ یَحْسَبُ مقابله با احتکار را دستور اقتصادی دیگر قرآن شمرد و افزود: پیامبر(ص) فرمودند هر کس پس از آن که باخبر شد که احتکار کردن کار ناشایستی است و این کار را انجام داد باید به شدت عقوبت شود پس بر طبق این فرمایش کسانی که کالای مورد نیاز مردم را در انبارها ذخیره می کنند و با هدف افزایش قیمت ها سبب ناامنی اقتصادی می شوند باید مجازات شوند.

عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه اشاره کرد: دستور دیگر مقابله با اسراف و تبذیر است و خداوند متعال در آیات مختلفی از قرآن کریم مؤمنان را از اسراف بازداشته و این یکی از مهم ترین دستورات اقتصادی قرآن کریم است که عمدتاً متوجه مصرف کنندگان می شود و درست مصرف کردن و مقابله با اسراف تاثیر به سزایی در اقتدار اقتصادی کشور دارد.

وی ادامه مبارزه با گرانفروشی از دستورات دیگر اقتصاد اسلامی است پس قیمت ها باید عادلانه باشد قیمتی که نه به مشتری و نه به فروشنده لطمه نزند.

سخنران حرم بانوی کرامت با اشاره به جلوگیری از اکل مال به باطل اظهار داشت: تحصیل درآمد از راه های غیر عقلایی بدون فعالیت سازنده و از راه های غیر شرعی ممنوع و مصداق اکل مال به باطل است که برای سلامت اقتصاد باید با این امور مقابله نمود.

وی افزود: و مهم تر از همه این ها مسئله ای که کمر اقتصاد را می شکند ربا است که آیات مختلفی از جزء سوم قرآن کریم به این مساله اختصاص دارد.

حاج ابوالقاسم تصریح کرد: جامعه ای که مبتلا به ربا می شود تعادل ندارد و اقتصاد این جامعه گرفتار تلاطم های فراوانی خواهد شد.

استاد حوزه علمیه متذکر شد: موضوع ربا و مقابله با آن که در خیلی از بنگاه های اقتصادی کشور ما متأسفانه مصداق دارد از دغدغه های اصلی مراجع عظام تقلید و بزرگان حوزه است و دولت خدمت گزار هم در این خصوص دغدغه مند است و امیدواریم با پیگیری های مجاهدانه زمینه های حذف ربا بطور کامل از چرخه کارهای اقتصادی و گردش پولی کشور فراهم گردد.

وی اظهار داشت: چند سفارش هم برای شکوفایی اقتصاد در قرآن کریم وجود دارد همچون سفارش به کار و تلاش، انفاق و مواسات، قرض الحسنه دادن، دیگران را از اموال خود بهره مند کردن و این فرصت را برای دیگرن فراهم کردن است.




1401/01/17
09:37:39
0.0 / 5
531
تگهای خبر: صنعت , فروش , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است