انجمن علمی ارتقای كتابخانه های عمومی ایران بیانیه داد:

وجه مغفول ماجرای واگذاری کتابخانه های کانون

وجه مغفول ماجرای واگذاری کتابخانه های کانون به گزارش هنر شهر، «انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران» در پشتیبانی از واگذاری کتابخانه های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اطلاعیه ای صادر کرد.


به گزارش هنر شهر به نقل از ایسنا، در متن این بیانیه آمده است: «مدتی پیش در سپهر فرهنگی کشور طرحی عنوان شد که مبتنی بر آن کتابخانه های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به نهاد کتابخانه های عمومی کشور واگذار می شد. این سخن، کشاکش های نظری و تاریخی گسترده ای را رقم زد و هر کس از ظنّ خود در مزایا و معایب این طرح سخن راند.
وجه مغفول مباحث مطرح شده، شناخت نهادی است که قانوناً به عنوان مرجع مدیریت کتابخانه های کشور تعریف شده و برآمدن پیشنهاد اخیر فرصت مبارکی است تا بهتر و بیشتر به ابعاد گسترده توانایی های این مجموعه پرداخته شود تا، در نهایت، تصمیم شایسته و بایسته ای در مورد سرنوشت کتابخانه های کانون، به عنوان ساختار دیرپای فرهنگی درحوزه کودکان و نوجوانان، اتخاذ شود.
نهاد کتابخانه های عمومی کشور یگانه نهاد فرهنگی اندیشه محوری است که از قلب کلان شهرها تا عمق روستاهای دورافتاده، در قالب قریب به ۲۷۰۰ کتابخانه، با نزدیک به ۷۰۰۰ نیروی متخصص و تحصیل کرده جوان، پویا و اندیشمند، در خدمت شهروندانی در بازه سنی نونهال تا کهنسال و از بی سواد تا عالی ترین مقاطع تحصیلی، گستردگی دارد.
نهاد کتابخانه های عمومی، هر چند نهادی در درون قواعد قانونی کشور تعریف شده است، اما واجد استانداردهای بین المللی است و هماره خودرا در رابطه با سازمان های همتراز جهانی مقایسه کرده و در این هماوردی، دست به بازسازی و بازآموزی سازمانی نیز می زند که شاهد آن مناسبات علمی و کاری با استادان و کتابخانه های دیگر کشورهاست تا از این مسیر، خودرا به عنوان نهادی روزآمد، در سطح انتظارات مخاطبان زمانه خود حفظ کند.
از این منظر است که این نهاد در سیر تحول خود به سمت «پایگاه اجتماعی شدن» درحال حرکت است تا خدمات خودرا وارد عرصه های مختلف ضرورت های زیست شهروندی در جهان امروز نماید. میوه های این تحول را می توان در تنوع شکلی و محتوایی کارهای کتابخانه ها دید و چشید.
از آنجائیکه این پویایی و تحرک، دارای پشتوانه علمی و دانشگاهی است، عملاً این امکان برای نهاد کتابخانه ها فراهم شده تا خودرا با تحولات زمانه و نیز تغییرات احتمالی در ماموریت های ابلاغی به سرعت تطبیق دهد؛ از این جهت است که گستردگی کارهای این مجموعه به شکلی شده که خیلی از سازمان های فرهنگی دیگر، می کوشند تا کارکردهای خودرا در کنار و یا در قالب حرکت های کتابخانه های عمومی، به ظهور برسانند؛ چونکه این نهاد از دو منظر «فعالیت» و «مخاطب»، دارای تنوع بی نظیری است و با وجود بدنه کتابدارانی که با تخصص در زمینه مدیریت کتابخانه و آشنا به رده های مختلف موضوعی و توانایی ارتباط مشاورانه با دانش وران جامعه، امکان منحصر به فردی برای کارهای فکری و فرهنگی گسترده دارد.
گروههای مختلف می توانند از مدرسه یا هر ارگان دیگری، تغذیه فرهنگی خودرا شروع کنند، اما ادامه این تعذیه تا آخر عمر، تنها در کتابخانه عمومی امکان پذیر است؛ این، مهم ترین و استثنایی ترین مزیت کتابخانه است که می توان آنرا به عنوان مکمل ضروریِ تمامی دستگاه های فرهنگی کشور قلمداد کرد.
هر چند هر سازمان فرهنگی، رسالت های تخصصی خودرا دارد، اما در کل، توانایی و ظرفیت و تجربه مجموعه کتابخانه های عمومی به شکلی است که حضور دیگر ارگان ها و دستگاهها می تواند مزیتی دیگر به کارکرد آنها بیفزاید و اهداف راهبردی شان را عمق بیشتری ببخشد و تأثیرشان را ماندگارتر نماید.
باتوجه به توانمندیهای منحصر به فرد هر دو نهاد و کتابداران و مربیان توانمندشان می توان تمامی این نکات کوتاه را مفصل تر و دقیق تر در ضمن جلسات کارشناسی به بحث و گفتگو گذاشت تا از این رهگذر به نتیجه منطقی تر و بهتری برای هر دو نهاد خاطره انگیز مردم ایران زمین رسید. انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی، با تمام ظرفیت و پشتوانه علمی و تجربی خود، این آمادگی را دارد تا در کنار تأثیرگذاران در این تصمیم مهم قرارگرفته و نظرات خودرا با آنها در بین بگذارد.
به امید روزهای بهتر
منصور کوهی رستمی
رییس انجمن علمی ارتقای کتابخانه های عمومی ایران»



1401/06/29
11:57:24
0.0 / 5
312
تگهای خبر: خدمات , دستگاه , فرهنگی , كتاب
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است