ادای دینی به وطن و زبان پارسی

ادای دینی به وطن و زبان پارسی به گزارش هنر شهر، محمدهادی عطایی که اینروزها مشغول بازی در نمایش «هفت خاب» است، حضور خویش را در این نمایش، ادی دینی به وطن مان و زبان پارسی دانست.


به گزارش هنر شهر به نقل از ایسنا، نمایش «هفت خاب» به نویسندگی و کارگردانی مژده زمانی اینروزها در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه است و محمد هادی عطایی در این نمایش ایفاگر دو نقش مختلف است.
این بازیگر ضمن اشاره به نقش هایی که در این نمایش ایفا می کند، اظهار داشت: من در این نمایش دو شخصیت «اولاد» در خان پنجم و «ارژنگ» را در خان ششم «شاهنامه» بازی می کنم. اولاد شخصیتی است که طمع و آز فراوانی برای رسیدن به پادشاهی مازندران دارد که برای رسیدن به این هدف به رستم در راه رسیدن به هفت خوان کمک می نماید. به شخصه بر این باورم که اولاد نمادی است از اشخاصی که امروز در جامعه دنبال منفعت شخصی هستند.
او افزود: ارژنگ هم دیوی تورانی و دشمن ایران و رستم است که در مازندران پادشاهی می کند و رستم موفق به شکست او می شود.


این بازیگر ضمن اشاره به دلایلی که سبب حضورش در این نمایش شده است، افزود: «شاهنامه» برای ما یک کتاب خاص است و با پذیرش حضور در این نمایش احساس کردم باید ادای دینی به زبان پارسی و وطنم داشته باشم. همینطور با تلفیق موسیقی و تصویرهای زیبایی که با چیدمان خانم مژده زمانی، کارگردان کار اتفاق افتاده، تماشاچی شاهد یک اجرای مدرن از «شاهنامه» است. در واقع این اثر فضاهای تکراری را کنار زده و خوانشی جدید از «شاهنامه» عرضه می دهد.
او ضمن اشاره به جایگاه شاهنامه در فرهنگ و ادبیات کشورمان اضافه کرد: «شاهنامه» کتابی است که تاریخ ندارد و گویی همین هم اکنون اتفاقاتش زنده می شود. در روزگاری که همه به دنبال فروش هستند و تلاش می کنند به هر قیمتی تماشاچی را به سالن بیاورند، خانم زمانی و همسرشان تصمیم گرفتند که بخشی از داستان های «شاهنامه» را با موسیقی، تصویر، آواز و نورپردازی درجه یک روی صحنه ببرند تا فرصتی برای تماشاگران ایجاد کنند تا این کتاب را بخواند، بسنجد و تحلیل کند.


عطایی افزود: ما همیشه «شاهنامه» را به شکل نقالی شنیده ایم اما این دفعه شاهد اتفاقی فراتر از گذشته و در فرم اجرایی متفاوت هستیم. این اثر «شاهنامه خوانی» مدرنی است که از آن چه در ذهن ما نقش بسته، فراتر رفته است. «رستم» و دیگر شخصیت های این نمایش به شخصیت های امروزی بسیار نزدیک است.
این بازیگر با اشاره به اینکه هر اجرا یک آزمون است، اظهار داشت: من در ژانر کودک و نوجوان، نمایش های خیابانی، نمایش های شورایی، نمایش های محیطی و حتی کلاسیک این شانس را داشتم تا حضور داشته و لذت اجرا برای تماشاگران در نقش های مختلف را تجربه کنم و این دفعه فرصتی برای حضور در اثری در رابطه با «شاهنامه» را داشتم. چه چیز از این بهتر که بخشی از کتاب «شاهنامه» را روی صحنه بیاوریم که بی گمان هوادارن خودش را دارد. اثری که محتوای آن از ما و برای ماست.
او ضمن اشاره به روند تمرین و آماده سازی این نمایش افزود: حضور در این نمایش تجربه درجه یکی است، چونکه ما این فرصت را داشتیم تا ساعت ها در تمرین این کار در رابطه با «شاهنامه» و فرهنگ و اسطوره های خود صحبت نماییم و آنها را بهتر بشناسیم. ما به واسطه مشغله های کاری، شاید دیگر مانند دوران نوجوانی و جوانی خیلی فرصت خوانش و مطالعه «شاهنامه» را نداشته باشیم اما این تمرین از زمانیکه متن را دست گرفتیم، به ما کمک کرد تا بیشتر در رابطه با این متن بخوانیم.


عطایی اضافه کرد: ما ساعت ها در رابطه با داستان ها و اتفاقات «شاهنامه» صحبت کردیم و پس از آشنایی و تحلیل متن این اتفاقات را به انسان امروزی نزدیک کردیم و به نظرم یکی از اتفاقات جذاب این اجرا برای من همین خیلی دور نبودن شخصیت رستم و دیگر کاراکترهای نمایش از انسان ها بود.
عطایی در انتها سخنانش اظهار داشت: ما هر کدام از این خوان ها مثل طمع، ترس و... را در زندگی خودمان هم می گذرانیم و به نظرم تماشاچی از تماشای آن لذت می برد و ثانیه به ثانیه این کار برای خود من پرارزش و قابل احترام است.
رامونا شاه، محمدهادی عطایی، رضا جهانگیری، شکیلا سماواتی و شهروز دل افکار بازیگران این اثر نمایشی هستند که تا ۱۷ اسفند ساعت ۱۹: ۳۰ در عمارت نوفل لوشاتو روی صحنه است.



منبع:

1403/12/16
13:00:35
0.0 / 5
142
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲
هنر شهر

پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری - هنر شهر، نبض هنر خیابانی ، رنگ زندگی

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است