چغازنبیل تعطیل شد

چغازنبیل تعطیل شد به گزارش هنر شهر، محوطه باستانی «چغازنبیل» در ایام ۲۹ اسفند و یکم فروردین ماه تعطیل می باشد.


به گزارش هنر شهر به نقل از ایسنا، بنابر اعلام صورت گرفته از جانب پایگاه میراث جهانی چغازنبیل، این اقدام به علت بارندگی سنگین و حفاظت پیشگیرانه از ارزش های برجسته میراث جهانی جغازنبیل صورت گرفته است.
پایگاه میراث جهانی چغازنبیل همینطور اعلام نمود موزه هفت تپه در این دو روز باز خواهد بود و همچنان میزبان بازدیدکنندگان است.
چغازنبیل در ۱۵ کیلومتری شوش در استان خوزستان واقع شده و اولین میراث تاریخی ایران است که در لیست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.
این مجموعه به علت نوع ساختار و معماری که دارد، در ایام بارندگی و یک روز بعد از آن معمولاً تعطیل می باشد.
این شهر عیلامی به دستور «اونتاش ناپیریشا» در چهارده قرن قبل از میلاد ساخته شده، بنابراین نام آنرا «الاونتاش»، یعنی شهر اونتاش نامیده اند. شهر از سه حصار (حصار بیرونی، حصار میانی و حصار درونی) تشکیل و در مرکز درونی ترین حصار، زیگورات شهر بنا شده است. علاوه بر زیگورات، در جای جای مختلف شهر، معابد و ساختمانهای آئینی، مسکونی، مهندسی و آرامگاهی هم ساخته شده است.
کاوش در چغازنبیل از سال ۱۹۳۵ میلادی توسط هیأت فرانسوی مستقر در شوش شروع شد و بیشتر کاوش ها به سرپرستی رومن گیرشمن از سال ۱۹۵۱ تا ۱۹۶۲میلادی انجام شد.
در مرکز شهر، بزرگترین معبد که همان زیگورات است، قرار دارد. زیگورات چغازنبیل در دو مرحله ساخته شده است. در مرحله اول فقط یک حیاط مربع با اتاق هایی در اطراف حیاط بوده است. ورودی این اتاق ها به حیاط مرکزی باز می شدند. در مرحله دوم، ورودی های اتاق ها را مسدود کردند و طبقات دوم، سوم و چهارم را به صورت حجم های تو پر خشتی از کف حیاط مرکزی ساختند. پی هر سه این طبقات بر حیاط مرکزی قرار دارند. راه دسترسی به اتاق هایی که قبلا ورودی آن از حیاط مرکزی بود، هم از سقف طبقه اول و با کمک پلکان بوده است. روی طبقه چهارم نیز، معبد اعلی را ساختند.
برپایه اطلاعات انتشار یافته در پایگاه میراث جهانی چغازنبیل، احیانا زیگورات در زمان رونق شهر، حدود ۵۲ متر ارتفاع داشته که متاسفانه امروز فقط دو طبقه و نیم از آن به ارتفاع ۲۵ متر از سطح زمین باقی مانده است.




منبع:

1402/12/29
14:37:12
0.0 / 5
153
تگهای خبر: موزه , هارد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲
هنر شهر

هنر شهر

هنر و فرهنگ شهری

honareshahr.ir - تمامی حقوق مالکیت معنوی سایت هنر شهر محفوظ است